U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Themabijeenkomst: "Zijn jullie al bondgenoten?"

Datum: 01-03-2018

Tijd: 19:15 - 21:15

Locatie: “De Vergulde Graaf” (De Vier Gravinnen 2, 4001 RZ in Tiel)

Klik hier voor meer informatie

Hoe familie en hulpverleners in de psychiatrie samen kunnen werken in de ondersteuning van de hoofdpersoon, een workshop door Henk-Willem Klaassen.

Een goede samenwerking tussen familie en hulpverlening komt alle partijen ten goede. Zo kan er gebruik gemaakt van elkaars expertise én elkaars steun. Dat klinkt zo logisch, waarom is de praktijk dan toch zo weerbarstig?  Maar vooral ook: hoe kunnen we het veranderen? Hoe kan de hulpverlening de familie er beter bij betrekken? Wat kan de familie doen om de samenwerking te verbeteren? Hierover gaan we het hebben tijdens onze eerstvolgende thema-avond op 1 maart.

Henk-Willem Klaasen is een expert op het gebied van optimale samenwerking tussen familie en hulpverlening. Hij kent beide perspectieven vanuit eigen ervaring en is zeer nauw betrokken bij Ypsilon. In 2014 heeft Henk-Willem een buitengewoon interessant en lezenswaardig boek geschreven, met de niet toevallige titel “Bondgenoten”. In dit boek maakt hij op basis van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk duidelijk hoe je als hulpverlener de behandeling tot een succes kunt maken, steeds samen met de naastbetrokkenen. Voor wie het boek eerst wil lezen, u kunt het hier bestellen.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster