U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

NVVP Publieksdag 'Kennis Verplicht'

Datum: 01-04-2011

Locatie: Amsterdam RAI

Publieksdag 'Kennis Verplicht' (op NVvP-Voorjaarscongres)

Datum: 01 april 2011 - 01 april 2011
Locatie: Amsterdam RAI

Let op: Dit publieksprogramma dat wordt georganiseerd op vrijdag 1 april 2011, de laatste dag van het driedaags NVvP-Voorjaarscongres, is in het bijzonder bedoeld voor mensen met een psychiatrische aandoening, hun naasten en andere in de psychiatrie werkzame disciplines, met name psychiatrisch verpleegkundigen. Zij kunnen zich op deze pagina inschrijven.

Psychiaters (in opleiding), psychologen, gezondheidszorgpsychologen en leden van de vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie, die voor deelname aan het NVvP-Voorjaarscongres accreditatiepunten kunnen behalen, dienen zich voor het Voorjaarscongres in te schrijven via de
webpagina voor professionals.


Kennis Verplicht!

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), de beroepsvereniging van psychiaters, bestaat aankomend jaar 140 jaar. En dat vieren we ook graag met u! Op de laatste dag van ons driedaags Voorjaarscongres in Amsterdam, op vrijdag 1 april 2011, hebben we daarom een speciaal Publieksprogramma rondom het thema ‘Kennis Verplicht’ georganiseerd.

Een programma waarin met nadruk mensen met een psychiatrische aandoening, hun naasten en de nevendisciplines, met name de psychiatrisch verpleegkundigen, centraal staan. De kennis die de beroepsgroep in huis heeft, verplicht ons immers om ons open te stellen voor iedereen die met ons van doen heeft. En daaraan geven we met deze dag een invulling.
 

Programma


09.00 uur Plenair debat over actuele thema’s in de psychiatrie onder andere: openheid, privacy en stigmatisering
Door professionals en cliënten in de GGz
10.45 uur Koffie/thee pauze
11.15 uur Publieksessies ronde I
  Bemoeizorg; zorg voor mensen die dat niet willen en wel nodig hebben. Waarom en hoe doe je dat?
  De drug Cannabis als risicofactor voor psychopathologie
  Diepe hersen stimulatie; pacemaker voor de hersenen?
  Optimale verpleegkundige zorg voor de psychiatrische patiënt: een kwestie van een goede relatie, een heldere organisatie van zorg, en werkzame interventies
  Nederlandse Studie naar Depressie en Angst (NESDA); een overzicht van bevindingen
  Psychiatrische Psychotherapie
  Werken met een psychiatrische aandoening
12.45 uur Lunchpauze
13.45 uur Publiekssessies ronde II
  ADHD; een modieuze diagnose?
  ECT; een moderne behandeling?
  Ervaringen met ervaringswerkers op gesloten afdelingen in Mediant
  Onderzoek naar Schizofrenie (GROUP); een overzicht van bevindingen
  Het voorkomen van psychiatrische aandoeningen; feit of fictie?
  Onderzoek naar de lichamelijke en geestelijke gezondheid van kinderen (TRAILS); een overzicht van bevindingen
15.15 uur Koffie/thee pauze
15.45 uur Publiekssessies ronde III
  Autonoom maar niet alleen! Samenwerking tussen patiënten, families en behandelaren
  Dementie: een snel toenemend probleem
  In gesprek met internationale cliëntenbewegingen: ENUSP en WNUSP
  Onderzoek naar groei, ontwikkeling en gezondheid van kinderen (Generation R); een overzicht van bevindingen
  Het werkveld van de toekomstige psychiater
  Wet Verplichte GGz; wat betekent het voor de patiënt?
17.15 uur Einde Publieksdag


Kosten en inschrijving

De kosten bedragen 10 euro p.p. voor belangstellenden en 25 euro p.p. voor verpleegkundigen. Accreditatie bij de V&VN wordt aangevraagd.
 

Hieronder vindt u de link naar de online inschrijfmodule. U kunt maar 1 persoon per keer inschrijven. U start de inschrijving met het aanmaken van een (zelfbedacht) wachtwoord. Met dit wachtwoord kunt u uw inschrijving op een later moment eventueel aanpassen. Uw vult daarna uw contactgegevens in en uw rekeningnummer voor eenmalige afschrijving van de entreekosten. Na het versturen van uw inschrijving, ontvangt u daarvan een automatische bevestiging per e-mail. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om uw inschrijving online aan te passen. Op de dag zelf controleren wij uw registratie en noteren wij uw aanwezigheid.
 

Ga hier naar de online INSCHRIJFMODULE

Indien u (bij nader inzien) op 1 april 2011 verhinderd bent, kan geen restitutie van de entreekosten plaatsvinden. Wel kan een ander persoon in uw plaats aan de Publieksdag deelnemen (indien dit voorafgaand gemeld is bij het secretariaat Congress Company). Bij verhindering, of met vragen omtrent het inschrijven, kunt u contact opnemen met Congress Company via e-mail: info@congresscompany.com of telefoon: 073-7003500.


Locatie en bereikbaarheid

Amsterdam RAI
Europaplein 22
1078 GZ Amsterdam
Tel. 020 – 549 12 12
www.rai.nl

Routebeschrijving Openbaar Vervoer
NS-treinstation Amsterdam RAI ligt op 300 meter van de RAI en heeft regelmatig verbinding met station Amsterdam-Duivendrecht, station Amsterdam-Amstel en station Schiphol, die zijn aangesloten op het internationale intercitynet. Vanaf NS-station RAI neemt u de uitgang RAI en volgt u de wegbewijzering naar de RAI tot aan ingang G. Plan uw route op www.ns.nl of www.9292ov.nl.

Routebeschrijving per auto
Direct bij het naderen van Amsterdam via de autosnelweg A1 (Amersfoort/Amsterdam), A2 (Utrecht/Amsterdam) of A4 (Den Haag/Amsterdam) is op de ringweg rond de hoofdstad (A10) de RAI aangegeven op de ANWB-borden. De RAI ligt direct aan de ringweg (afslag S 109). U kunt uw auto parkeren in een parkeergarage.


Parkeren
Amsterdam RAI beschikt over ruime parkeerfaciliteiten. Een parkeerdagkaart kost € 15,50. Een andere parkeermogelijkheid is het Transferium Amsterdam ArenA. Van daaruit vertrekken regelmatig treinen en metro’s richting de Amsterdam RAI (reistijd ongeveer 5 minuten). Voor meer informatie en kosten zie: www.parkerenindestad.nl (onder parkeren Amsterdam).

 


Wij hopen van harte u welkom te mogen heten op deze Publieksdag!

Organisatie

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie
Postbus 20062
3502 LB Utrecht
Tel. 030 – 28 23 303
info@nvvp.net
 

 
 


Terug naar agenda-overzicht
sluit venster