U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Bijeenkomst: Informatieavond: De nieuwe Wet Verplichte GGZ

Datum: 01-06-2017

Tijd: 19:45 - 22:00

Locatie: De Vergulde Graaf, Tiel

Klik hier voor meer informatie

Op donderdag 1 juni organiseert Ypsilon Tiel een informatieavond over de nieuwe Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg (WVGGZ).

Bert Stavenuiter, directeur van Ypsilon, komt naar Tiel om toe te lichten wat deze nieuwe wet kan betekenen voor cliënten, naasten, zorgprofessionals, mensen werkzaam in het sociaal domein en ieder ander die er mee te maken kan krijgen.

De WVGGZ is op 14 februari 2017 met algemene stemmen door de tweede kamer aangenomen en ligt op dit moment bij de Eerste Kamer. Het wetsvoorstel regelt het verlenen van verplichte zorg aan personen met een psychische stoornis. Het meest kenmerkende verschil met de huidige wet (BOPZ) is dat de (verplichte) zorg centraal staat en niet de opname. Een ander belangrijk verschil is de positie van de familie. Met het inwerking treden van de WVGGZ komt een langgekoesterde wens van Ypsilon in vervulling.

Ypsilon verenigt familie en naasten van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose. Ypsilon Tiel is in september 2016 van start gegaan en daarmee de jongste van de 43 lokale afdelingen die er in Nederland zijn. Hiermee is ook in Tiel de mogelijkheid gerealiseerd om met elkaar ervaringen te delen en kennis uit te wisselen. Daarnaast worden lokaal en regionaal de belangen van deze vaak onzichtbare groep behartigd bij de GGZ, de beleidsmakers en andere relevante partijen. Daarmee sluit Ypsilon Tiel naadloos aan bij dat wat Ypsilon op landelijk niveau beoogt.

Bert Stavenuiter, directeur van Ypsilon landelijk, is de afgelopen jaren vanuit die positie dan ook intensief betrokken geweest bij de totstandkoming van de nieuwe wet verplichte geestelijke gezondheidszorg. Hij weet van de hoed en de rand en we zijn dan ook erg blij dat hij naar Tiel komt om deze kennis met ons te delen. Ypsilon Tiel nodigt iedereen die privé of professioneel met de nieuwe wet verplichte GGZ te maken kan krijgen van harte uit om zich aan te melden voor deze avond.

Locatie:
De Vergulde Graaf
De Vier Gravinnen 2
4001 RZ Tiel

Aanmelden via: www.ypsilontiel.nl/aanmelding-informatieavond-wvggz/

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenTerug naar agenda-overzicht
sluit venster