U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Omgaan met iemand met psychiatrische klachten

Datum: 02-10-2012

Tijd: 19:45 - 21:30

Locatie: Vijverhof 10, Hendrik-Ido-Ambacht

Ypsilon,Yulius en  MEE  nodigen alle familieleden uit.

 

Gaarne vooraf opgeven bij Wijnie Stuurman, tel. 0184 691296.

Leven met iemand met een psychisch of psychiatrisch probleem kan zwaar zijn. Iedereen die dit meemaakt kan meepraten over conflicten, de overbelasting, de machteloosheid en de eenzaamheid die dit met zich meebrengt. Voor degene zelf en voor veel naastbetrokkenen levert het veel spanning op. Veel naastbetrokkenen weten niet meer hoe ze moeten reageren.
Op dinsdag 2 oktober a.s. organiseren de afdeling Preventie van Yulius, in samenwerking met MEE Drechtsteden en de Stichting Psychosociale Klankborden Hendrik Ido Ambacht een familievoorlichtingsavond met als thema: Omgaan met iemand met een psychisch of psychiatrisch probleem. Deze voorlichtingsavond is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een psychisch of psychiatrisch probleem. Tijdens deze voorlichtingsavond vertellen deskundige mensen wat dit kan betekenen voor naastbetrokkenen, hoe zij kunnen leren omgaan met hun partner, familielid of vriend(in) en hoe zij zelf gezond kunnen blijven in stressvolle situaties.
Tevens wordt er informatie gegeven over de cursus Psychiatrie in de familie. Er wordt ingegaan wat deze inhoudt en wat er aan bod komt tijdens deze cursus. Het doel van deze cursus is dat de naastbetrokkene zich minder belast kan gaan voelen. De cursus start bij voldoende aanmeldingen dit najaar in Hendrik Ido Ambacht en is bedoeld voor partners en (volwassen) familieleden en naastbetrokkenen.
De voorlichting begint om 19.45 en eindigt om 21.30 uur. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in het Hervormd Jeugdcentrum De Vijverhof, Vijverhof 10 in Hendrik Ido Ambacht.


Terug naar agenda-overzicht
sluit venster