U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Conferentie: Crazy Wise - Zin in Waanzin

Datum: 02-12-2014

Locatie: Djoj, Rotterdam

Klik hier voor meer informatie

Crazywise heeft als doel op integrale wijze te onderzoeken welke wijsheid en betekenis mogelijk besloten ligt in psychotische ervaringen, zowel bij een manie als bij schizofrenie. Filosofen, psychiaters, psychologen en ervaringsdeskundigen brengen tijdens Crazywise een aanvullende kijk op psychose zoals deze vandaag wordt gedefinieerd en behandeld. Bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar de idee van de zin in waanzin, van wijsheid in de gekte. 
 
Decennia van medisch onderzoek naar psychose bracht een medicamenteuze behandeling die vandaag bij veel patiënten soelaas brengt. Voor een grote groep van patiënten blijkt deze remedie echter ontoereikend en een kleine minderheid van (ex-)patiënten lijkt erin te slagen stabiele en rijke levens te leiden, zonder de hulp van medicatie. De psychotische ervaring en de psychiatrische praktijk roepen vragen op waarop de wetenschap het antwoord nog niet kent. 
 
Crazywise biedt een forum aan sprekers uit Nederland, België, Duitsland en Brazilië uit diverse domeinen. Ze exploreert nieuwe benaderingswijzen en alternatieve behandelingsmethodes en heeft als doel ideeën te leveren voor verder onderzoek en een effectievere praktijk. De conferentie situeert zich niet in de antipsychiatrie, maar biedt een platform voor wie met een open blik en in constructieve dialoog wil zoeken naar bijkomende verklaringen, nuanceringen en oplossingen. 
Crazywise richt zich tot professionals in de zorg, patiënten, ex-patiënten en hun familieleden.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster