U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Psysalon: KOPP/KOV ( kinderen van ouders met psychiatrische problemen en kinderen van ouders met verslavingsproblemen)

Datum: 03-02-2020

Tijd: 19:00 - 21:30

Locatie: Wiekendaal (vergaderruimte 3), Kalsdonksestraat 89, 4702 ZB Roosendaal

In Nederland zijn, naar schatting, zo’n 450.000 ouders met psychiatrische- of verslavingsproblemen met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. Opgroeien met een psychisch zieke of verslaafde ouder is voor kinderen vaak balanceren. Hun ouders worden soms zo opgeslokt door problemen dat het ze aan ruimte en aandacht ontbreekt om er voldoende voor hen te zijn. KOPP/KOV kinderen lopen een grotere kans om psychische problemen te ontwikkelen dan kinderen uit gezinnen waar deze problematiek niet aan de orde is. Dit risico wordt nog beduidend hoger als er geen aandacht is voor wat ze allemaal meemaken tijdens hun kindertijd.  
 
In deze psysalon geven we ruim baan aan de medewerkers van de afdeling jeugdpreventie WNB en Novadic Kentron.  Onder Jeugdpreventie vallen onder andere activiteiten, die helpen psychische problemen en/of verslaving te voorkomen bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen, die opgroeien met een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen. Preventief handelen verkleint het risico op het ontstaan van een eigen problematiek.  Naast de professionals zal ook een ervaringsdeskundige aan het woord komen. Opgroeien in een gezin met psychiatrische problemen en verslavingsproblematiek kan ook later in je leven nog invloed hebben. Soms heb je daarbij professionele hulp nodig.  
 
Er is gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen. Vanuit het steunpunt Mantelzorg zal ook Kitty Kiezenberg aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen.    Een psysalon is een ontmoetingsplaats voor de naasten van mensen met een psychotische kwetsbaarheid.  Maar mensen die belangstelling hebben  voor psychiatrie, geïnteresseerd zijn in het onderwerp, professionals en personen met een psychische kwetsbaarheid zijn van harte welkom. Dus kent U mensen die mogelijk interesse hebben, maak ze attent op deze bijeenkomst.   

 

Toegang is gratis, Zaal open vanaf 18.30. Parkeren via de ingang aan de Waterstraat. Aanvang om 19.00uur.  Aanmelden kan via: fpppsysalon@gmail.com, dit  is niet verplicht  maar wel fijn.   
 
 Terug naar agenda-overzicht
sluit venster