U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Bijeenkomst: Zingeving aan zelfdoding

Datum: 03-06-2016

Tijd: 13:15 - 17:30

Locatie: Doopsgezinde kerk De Vermaning, Zaandam

Klik hier voor meer informatie

De Stichting Zorg en Zelfdoding organiseert in samenwerking met de Werkgroep Nabestaanden na zelfdoding Zaanstreek/Waterland en Omstreken op vrijdagmiddag 3 juni 2016 een grote bijeenkomst over zelfdoding. Aanleiding is dat de lotgenoten-/gesprekgroep in haar huidige vorm dit jaar tien jaar bestaat. De bijeenkomst is primair bedoeld voor nabestaanden van mensen die een einde aan hun leven hebben gemaakt. Maar ook anders-betrokkenen en belangstellenden zijn van harte welkom.

Locatie: Doopsgezinde kerk De Vermaning, Westzijde 82 te Zaandam

Spreker is René Diekstra, psycholoog

Thema: “ZINGEVING AAN ZELFDODING”. Over het hoofd bieden aan een (on)mogelijke opgave.

Centraal staan de gevoelens van naasten die iemand door zelfdoding hebben verloren en hoe met deze diepe verwonding een weg te vinden in het leven. René Diekstra heeft op het terrein van zelfdoding een rijke staat van dienst. Al vanaf de jaren zeventig houdt hij zich met dit onderwerp bezig. Hij sprak velen die overwogen om een eind aan hun leven te maken en hij sprak met nabestaanden. Diekstra schreef een aantal boeken, ondermeer over jongeren en zelfdoding, die velen aanspreken en blijvend inzichtgevend zijn. In zijn columns voor ondermeer Noord-Hollands Dagblad schrijft hij ook regelmatig over zelfdoding.
René Diekstra onderscheidt zich doordat hij dichtbij de verdrietige realiteit van zelfdoding en verlieservaringen staat. Ook in deze bijeenkomst zal hij zijn ervaringen en inzichten delen en dat op zijn zo uiterst toegankelijke manier. Er is ruim gelegenheid om vragen te bespreken.

Programma:

13.15- 14.00 uur: Inloop

14.00- 14.10 uur: Opening.

14.10- 15.00 uur: lezing René Diekstra

15.00- 15.20 uur: Pauze.

15.20- 16.15 uur: in gesprek o.l.v. René Diekstra

16.15- 16.30 uur: sluiting

16.30- 17.30 uur: mogelijkheid tot onderling napraten.

Toegang: voor naasten gratis.
Voor professionals: € 8,00 (incl. twee consumptiebonnen voor koffie en/of thee). 

Aanmelding via: E lezing@zorgenzelfdoding.nlTerug naar agenda-overzicht
sluit venster