U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Kennissessie: Wet Langdurige Zorg (Wlz): eindpunt of nieuw perspectief?

Datum: 03-06-2021

Tijd: 19:30 - 21:00

Locatie: Online via Zoom

Klik hier voor meer informatie

MIND Ypsilon heeft jarenlang gepleit voor toegang van ggz-cliënten tot de Wet langdurige zorg (Wlz). Met succes. Met ingang van 2021 is de wet toegankelijk voor mensen met psychische aandoeningen. En er wordt veel gebruik van gemaakt. Het aantal aanvragen Wlz is veel groter dan verwacht.
In deze kennissessie, onder leiding van Caroline Mobach (Ypsilon Zeeland), komen gebruikers, verwijzers en naasten aan het woord. Psychiater Jan van Blarikom, directeur van Zeeuwse Gronden, vertelt hoe de Wlz de cliënten van Zeeuwse Gronden helpt bij hun herstel; Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter zet uiteen waarom Ypsilon vindt dat ook ggz-cliënten van de Wlz gebruik moeten kunnen maken; Ypsilonlid Karin Groen heeft ervaring met het aanvragen van Wlz-zorg voor haar zoon.

Ypsilonleden, naasten, cliënten, cliëntondersteuners, hulpverleners in het sociale wijkteams en FACT-teams, mensen van woonvoorzieningen en adviesraden sociaal domein en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om aan deze kennissessie deel te nemen.

Ypsilonleden, maar ook andere naasten, cliënten, cliëntondersteuners, hulpverleners in het sociale wijkteams en FACT-teams, mensen van woonvoorzieningen en adviesraden sociaal domein en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om aan deze kennissessie deel te nemen.

Klik hier voor informatie en aanmeldingTerug naar agenda-overzicht
sluit venster