U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Congres: Phrenos Psychosecongres

Datum: 03-12-2015

Locatie: Regardz, Zwolle

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor een pdf van de uitnodiging

De tijd waarin we eerst symptomen behandelden en patiënten daarna instrueerden er het beste van te maken is voorbij. Door samen en geïntegreerd te werken aan symptomatisch, maatschappelijk en persoonlijk herstel worden belemmeringen en beperkingen overwonnen.
Niet lang geleden zeiden we nog tegen patiënten met psychosen dat het nooit over zou gaan, dat ze levenslang medicatie moesten gebruiken, dat werken te inspannend was en dat een vaste relatie en het opvoeden van kinderen niet voor hen was weggelegd.
Nu ontdekken we dat psychosen te voorkomen zijn, dat werkeloosheid stressvoller is dan werken en dat relaties mensen in de werkelijkheid houden en het leven zinvol en betekenisvol maken.
Herstel is mogelijk en progressief!

Voor wie? 
Het congres is bedoeld voor professionals die actief zijn in de behandeling en ondersteuning van mensen met ernstige psychische aandoeningen (o.a. verpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers, psychiaters, artsen, sph’ers, vaktherapeuten, trajectbegeleiders, casemanagers, ervaringsdeskundigen, woonbegeleiders). Het congres is daarnaast van belang voor managers, beleidsmakers, onderzoekers, cliënten, familieleden en vertegenwoordigers van maatschappelijke instanties en belangenorganisaties. 

Organisator 
Het congres wordt georganiseerd door Kenniscentrum Phrenos.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster