U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Lezing: Bewindvoering, mentoraat en curatorschap

Datum: 03-12-2019

Tijd: 19:30 - 21:30

Locatie: Bagijnestraat 36, Leeuwarden

 “We hebben heel lang geprobeerd om het zelf te doen, maar het kostte steeds meer moeite. Elke keer die ruzies over geld. Het is zo naar dat je je eigen kind moet controleren, ook al weet dat je hij er ook niets aan kan doen...  
Omdat wij zelf ook ouder werden, moest er gewoon iets gebeuren. Want hoe moet het later als wij er niet meer zijn? “ Maakt u zich zorgen over de financiële situatie van uw naaste, nu of later? Denkt u erover de financiële administratie uit handen te geven?  Of maakt u de keuze het zelf te doen? Maar wat als u er niet meer bent? Lisette van Doorne, beschermingsbewindvoerder, curator en mentor bij Stichting Bewindvoering Nu voor Later te Leiden, zal ingaan op deze vragen. Zij zal uitleg geven over wat en hoe.  Zo zal zij ook ingaan op de mogelijkheid van testamentaire bewindvoering. Niet iedereen is op de hoogte van de mogelijkheid van testamentaire bewindvoering. Vaak wordt alleen gedacht naar wie een erfenis toegaat, maar wat nou als je weet dat deze persoon hier waarschijnlijk niet verantwoordelijk mee om kan gaan? Dan is het verstandig om testamentair bewind aan te vragen. Je zorgt er dan voor dat jouw partner, kind, broer of zus hulp krijgt bij het beheren van een erfenis. 
 
Lisette van Doorne is zelf zus van een broer met psychosegevoeligheid. Naast haar werk bij Stichting “Bewindvoering Nu voor Later” is zij actief als vrijwilliger bij Vereniging Ypsilon. 
 
  Agenda. 
1. Opening
2. Lezing door mevrouw Lisette van Doorn.
3. Kopje koffie
4. Vragen naar aanleiding van de lezing.
5. Stand van zaken m.b.t. de activiteiten van de Stichting Nieuw Nabuurschap in Leeuwarden.
6. Rondvraag.
7. Sluiting.
 
Hebt u nu al vragen over het onderwerp van de lezing? Wilt u die dan alvast mailen?     
Graag tot ziens. 
 
Graag aanmelden via:  Lammert.Floris@gmail.com                                               


Terug naar agenda-overzicht
sluit venster