U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Bijeenkomst: Ontwikkelingen in de regelgeving voor verplichte zorg

Datum: 04-03-2020

Tijd: 19:30 - 21:00

Locatie: Stichting Focus Zwolle, Zerboltstraat 63 8022 RW Zwolle

Als iemand door psychische problemen een gevaar voor zichzelf of voor anderen vormt kan verplichte behandeling soms nodig zijn. Per 1 januari 2020 is de (nieuwe) Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg van kracht. Deze wet maakt het mogelijk om verplichte zorg ook buiten een instelling te verlenen. Op maat en in de eigen omgeving van de betrokkene. Ook geeft de wet meer ruimte voor signalering van problemen en inspraak op de behandeling voor zowel de betrokkene zelf als voor familieleden en andere naastbetrokkenen.

Wat betekent de nieuwe wet voor familieleden van mensen met een verhoogde gevoeligheid voor psychoses? Wat verandert er juridisch? Hoe kun je samen met professionals verplichte behandeling helpen voorkomen? Waar moet je heen met je de signalen die je ziet en de zorgen die je daarbij hebt?

Na een inleiding door Marjo Markx van MIND Ypsilon is er voldoende gelegenheid om met elkaar over deze en andere vragen in gesprek te gaan.

Naast het informeren willen we met deze bijeenkomst ook ruimte bieden voor ontmoeting met lotgenoten – familieleden en naastbetrokkenen van mensen met psychosegevoeligheid. Ook als je vooral de ontmoeting belangrijk vindt ben je natuurlijk van harte welkom.

De bijeenkomst is toegankelijk voor alle belangstellenden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vooraanmelding graag via ypsilon.overijssel@gmail.com.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster