U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Landelijke dag: Familie Van Dag Labyrint In Perspectief

Datum: 04-06-2016

Tijd: 09:30 - 16:00

Locatie: Utrecht

Klik hier voor meer informatie

De jaarlijkse Familie Van Dag

Deze dag is er voor familieleden en andere naastbetrokkenen van mensen met psychische -, psychiatrische - of verslavingsproblemen. Er is ruimte om jezelf te zijn en in een ontspannen sfeer verbindende activiteiten te doen samen met mensen in een soortgelijke situatie. Herkenning, begrip en verbondenheid staan centraal.

Dit jaar wordt de Familie Van Dag gehouden op zaterdag 4 juni te Utrecht. Het thema is:

“Grenzen Stellen”

Programma

9.30 uur     Ontvangst met koffie en thee

10.15 uur     Opening en welkom

10.30 uur     Interactieve training “De Mat” door W.J. Croese

12.30 uur     Lunchpauze

14.30 uur     Workshops

15.30 uur     Theepauze

15.50 uur     Gezamenlijke afsluiting

16:00 uur     Afscheid nemen, tot volgend jaar!

 

In het ochtendprogramma staat 'De Mat' centraal. ‘De Mat’ staat voor interactief  werken aan onderwerpen als grenshantering, probleemeigendom en (non-)acceptatie.

De methode geeft richting aan het eigen handelen als ondersteuner, bijvoorbeeld wanneer men vastloopt in de ondersteuning en begeleiding van een familielid of naaste met psychische problemen.

’s Middags zijn er interessante workshops:  De Mat, Familie-opstellingen, Stembevrijding,  ‘Positie kiezen’ en ‘Tot hier’.

Workshop De Mat (DM), Willem Jan Croese

Deze workshop biedt gelegenheid om direct zelf in aan de slag te gaan met wat in het ochtendprogramma is aangereikt.

Workshop Familieopstellingen (FO), Yvette van Limburgh en Judith Sinninghe-Damsté.

Met representanten kunnen enkele deelnemers de constellatie van hun familie opstellen. Door te schuiven komt inzicht in de knelpunten. Herkenbaar en helend.

Workshop Stembevrijding, Jacky Peeters

Om je grenzen te kunnen aangeven, is aanwezigheid nodig. Aanwezigheid in je lijf, aanwezigheid in het moment. Stembevrijding kan je hierbij helpen.

Workshop Positie Kiezen (PK), Kassandra Goddijn

In deze workshop wordt besproken  waarom het vaak zo moeilijk is om grenzen te stellen en wat er nodig is aan persoonlijke vaardigheden om daarin een verschuiving aan te brengen. Gebaseerd op de ego-posities van de Transactionele Analyse.

 

Workshop “Tot hier”,  Petri Bontje en Jessica de Vries

In deze speelse, bewegelijke workshop ga je bezig met het leren kennen van jouw grenzen. Grenzen van je lichaam en van de ruimte die jij om je heen nodig hebt. Immers, een grens is een einde én een begin, bovendien een voorwaarde voor contact. 

Aanmelding

Vanaf 1 mei kunt u zich aanmelden op de website van Labyrint- In Perspectief. Vul het inschrijfformulier digitaal in op www.labyrint-in-perspectief.nl. U kunt één persoon per formulier aanmelden. Aanmelden kan tot en met 1 juni. Als uw inschrijving en betaling binnen zijn, krijgt u nadere informatie toegestuurd.

Voor de workshops is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Geef s.v.p. een 1ste en 2e keus op. Mocht uw favoriete workshop volgeboekt zijn dan plaatsen we u in de workshop van uw 2e keus.

Locatie
De dag wordt dit jaar gehouden op een locatie op loopafstand van station Utrecht Centraal. Zodra uw inschrijving en betaling bij ons binnen zijn, ontvangt u nadere informatie over de locatie. 
 

Kosten & Betaling

Per deelnemer inclusief 2x koffie of thee en lunch: € 15,-

Donateurs betalen € 12,00.  

Het inschrijfgeld kunt  u overmaken op bankrekeningnummer NL25 INGB 00076 11 645 t.n.v. Stichting Labyrint-In Perspectief, Kaap Hoorndreef 28A, 3563 AT Utrecht o.v.v. FVD 2016/…/…, aangevuld met de 2 lettercodes  van de workshops waaraan u wilt deelnemen.

Wordt u ook donateur?

Als u zich nu aanmeldt als donateur, kunt u direct gebruik maken van de korting die donateurs ontvangen op de entreeprijs. U kunt zich als donateur aanmelden via www.labyrint-in-perspectief.nl

Donateurs betalen een bijdrage van (minimaal)  € 25,-  per jaar.

 Terug naar agenda-overzicht
sluit venster