U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Mensenkennisdag Leer omgaan met je psychotische naaste

Datum: 05-01-2012

Tijd: 09:00 - 14:00

Locatie: Rino-groep Utrecht

MENSENKENNIS dag: Kennis is macht. Leer omgaan met je psychotische naaste.

Omgaan met iemand met een psychose in de directe omgeving is een kunst. Familieleden merken dat de omgang met iemand van wie de realiteit zo anders is, bijzondere vaardigheden vereist. In deze bijeenkomst wil Jules Tielens, familie en betrokkenen tips en adviezen geven en wijzen op valkuilen in de omgang met een psychotische naaste. Dit alles vanuit het adagium: 'Kennis is macht'.

Doelgroep

Deze MENSENKENNIS dag is ingericht als college en speciaal voor familieleden en naasten van psychotische mensen. De bijeenkomst staat in het teken van kennisoverdracht en heeft niet de vorm van een lotgenotenbijeenkomst.

Inhoud

De inhoud van deze workshop sluit naadloos aan op het boek ‘Bemoeizorg’ van Jules Tielens, dat in februari dit jaar uit kwam (besproken in Ypsilon Nieuws 2-2010). Dit boek zit inbegrepen bij de prijs. Ook zullen de laatste inzichten over Motivationeel Interviewen bij mensen met een psychose aan bod komen (LEAP methode). Jules Tielens heeft 12 jaar als psychiater gewerkt bij het Amsterdamse Rehabteam van Mentrum. Het Rehabteam verleent hulp aan dakloze psychiatrisch patienten. Op dit moment richt hij een behandelcentrum op, binnen de Molemann organisatie, voor mensen met een psychische stoornis in Amsterdam.

Kosten

€ 115 incl. lunch en het boek "Bemoeizorg" van Jules Tielens.

Inschrijven

U kunt zich voor deze opleiding op de volgende manieren inschrijven: - online via www.rinogroep.nl - of het inschrijfformulier per post opsturen Docent: De heer drs. J.A.E. Tielens RINO Groep Postbus 347 | 3500 AH Utrecht St. Jacobsstraat 12-14 | 3511 BS Utrecht T (030) 230 84 62 E d.sterrenburg@rinogroep.nl W www.rinogroep.nlTerug naar agenda-overzicht
sluit venster