U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Themabijeenkomst: documentaire 'Ik zou ook Miranda kunnen zijn'

Datum: 06-02-2020

Tijd: 19:30 - 22:00

Locatie: De Vergulde Graaf, Tiel

Klik hier voor meer informatie

MIND Ypsilon Tiel organiseert een thema-avond waar we de indrukwekkende documentaire 'Ik zou ook Miranda kunnen zijn' van Nynka en Paul Delcour vertonen. Met nabespreking in aanwezigheid van Miranda van den Broek (hoofdpersoon van de docu).

De documentaire: Het indrukwekkende herstelverhaal van Miranda

De documentaire gaat over hoe Miranda ondanks en dankzij psychoses en stemmingswisselingen een nieuwe versie van zichzelf is geworden.
Miranda heeft na een flinke periode met psychotische klachten en stemmingswisselingen haar leven weer opgepakt. Zo is zij na haar opname in een gesloten inrichting alsnog afgestudeerd als natuurkundige, heeft haar baan teruggekregen, heeft samen met haar levenspartner Arjen een huis gekocht, twee prachtige kinderen gekregen en werkt nu met veel voldoening als ervaringsdeskundige.
Miranda is het schoolvoorbeeld van iemand met een psychische kwetsbaarheid die ogenschijnlijk weer een normaal bestaan heeft opgebouwd, ook al heeft ze nog steeds af en toe last van psychoses en bijwerkingen van haar medicatie. Hoe doet Miranda dat? Wat is, als professionele ervaringsdeskundige, haar visie op herstel? En in hoeverre sluit dit aan bij de nieuwe visie op herstel binnen de GGz? Nynka gaat niet alleen in gesprek met Miranda, maar ook met de mensen in haar omgeving en psychiater Jim van Os.

Praktische informatie

Voor wie: Voor iedereen die naaste is van iemand met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Andere betrokkenen en geïnteresseerden zijn van harte welkom (hulpverleners!).
Wanneer: We beginnen om 19.45 (inloop vanaf 19.30) en duurt tot ca. 22.00.
Kosten: De avond is gratis voor MIND Ypsilon (steun)leden. Voor alle andere betrokkenen en belangstellenden vragen we een geringe bijdrage van € 5,00. Koffie, thee en na afloop een drankje is natuurlijk voor iedereen gratis.
Aanvullende informatie: Voorafgaand aan de thema-avond is er onze maandelijks aanschuiftafel (alleen voor naasten. meer informatie).
Aanmelden: In verband met de catering en het klaarzetten van de stoelen willen we graag weten wie er komen.

Extra informatie

Graag uiterlijk dinsdag 4 februari hier aanmelden in verband met de organisatie van de avond.
Voorafgaand aan de thema-avond houden we onze maandelijkse aanschuiftafel. Deze is alleen bedoeld voor naasten van mensen met psychische en/of verslavingsproblematiek.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster