U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

GGZ-Dichter

Datum: 06-04-2012 t/m 26-03-2012

Tijd: 14:00 - 16:30

Locatie: Nieuwegein

Op vrijdag 6 april 2012 presenteert de GGz Dichter de nieuwe (vierde) bundel op feestelijke wijze. Onze dichters dragen niet alleen gedichten voor, maar er zijn ook workshops over 'Dichten en herstel', 'Dichten en beeldende kunst' en 'Interpretatie van gedichten'. De presentatie en workshops worden gehouden in het nieuwe stadhuis van Nieuwegein bij ‘De Tweede Verdieping’ (de bibliotheek).

Ieder jaar slaan drie dichters met woorden een brug tussen de 'normale' wereld en de wereld van de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz). De 'GGz Dichter' biedt zo sinds 2009 een weerwoord op de richtlijnen, protocollen en de ratio die overheersen in de GGz. Er is meer dan alleen pillen. Gedichten zijn ook een weg naar begrip en herstel.

In de periode 2011 – 2012 namen Esther Mirjam, Jan Folkert en Linde Overbrug de taak van de GGz Dichter op zich. Een selectie van hun werk komt uit in een nieuwe bundel. De beeldende kunstenaars Kare, Norbert de Jong, Yair Aa en Maurice Ploem leverden mooie beelden bij de woorden.

Meer weten? Kijk op www.ggzdichter.nl voor onder meer de flyer van de bijeenkomst.

 Terug naar agenda-overzicht
sluit venster