U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Congres: Herstellen doe je samen

Datum: 07-02-2019

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

Klik hier voor meer informatie

 

Onderzoek naar effect Resourcegroepen 

 

Het Trimbos-instituut voert in samenwerking met enkele universiteiten en GGZ-instellingen een landelijk onderzoek waarin wordt nagegaan of de Resourcegroepen (RG)-aanpak toegevoegde waarde heeft op de FACT-zorg zoals die nu geboden wordt.
Met het onderzoek wordt met behulp van een randomisedcontrolled trial de effectiviteit, de kosten en de implementatie van de RG- methodiek geanalyseerd, en vergeleken met gebruikelijke FACT-zorg. Zo zullen we meten of de RG-methode leidt tot meer empowerment, een betere kwaliteit van leven, een verbeterd maatschappelijk functioneren en toegenomen tevredenheid over de behandeling. Maar ook zullen we het effect van de methodiek op de familie en naasten van de cliënt onderzoeken: voelen zij zich meer en/of prettiger deel van de behandeling, ervaren zij een betere relatie met de cliënt, hoe zit het met hun eigen welzijn? Meer lezen?

Tijdens het RACT congres wordt u bijgepraat over de huidige stand van zaken omtrent het onderzoek, dat mag u niet missen! Zie hieronder wat u nog meer mag verwachten.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster