U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Bijeenkomst: Denk mee als mantelzorger

Datum: 07-04-2015

Tijd: 19:30 - 21:00

Locatie: Hegewier GGZ Friesland Leeuwarden

Klik hier voor meer informatie

Geef uw mening en help GGZ Friesland en andere mantelzorgers

Een nieuw portaal voor mantelzorgers
GGZ Friesland is bezig om een portaal voor mantelzorgers te ontwikkelen. Een portaal is een beveiligde en persoonlijke website. Hier kunnen mantelzorgers, via hun computer thuis, informatie krijgen over procedures en inhoud van behandelingen, rechten en plichten die mantelzorgers hebben en mogelijkheden tot het direct contact opnemen met behandelaren.
Via het portaal willen we mantelzorgers ondersteunen, zodat zij zichzelf kunnen versterken en beter in staat zijn om hun naasten te ondersteunen. Om dat voor elkaar te krijgen, gaan we graag met mantelzorgers in gesprek over hun wensen en behoeften over de invulling van een portaal.

Deelname aan een groepsinterview
In april van dit jaar wordt een groepsinterview gehouden met acht tot twaalf mantelzorgers. We werken hierin samen met het project Grip op eHealth, een project waarin 17 cliënten- en familieorganisaties in de GGZ samenwerken. Tijdens het gesprek kunnen mantelzorgers verwachtingen, eisen en wensen geven over het portaal. Het maakt niet uit of de mantelzorger veel, weinig of geen enkele ervaring heeft met zorg op afstand. Ook als een mantelzorger geen ervaring heeft, kan deze aangeven wat hij/zij nodig denkt te hebben wanneer bij het gebruiken van een portal. Het groepsinterview duurt ongeveer 1,5 uur. De informatie die de mantelzorgers tijdens het groepsinterview geven, wordt gebruikt om het portaal te ontwerpen. De verwachting is dat het portaal dit jaar nog wordt gerealiseerd.

Doet u mee?
Het gesprek is gepland op dinsdag 7 april 2015 van 19.30 - 21.00 uur. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het gesprek vindt plaats bij GGZ Friesland locatie Hegewier, Sixmastraat 2 in Leeuwarden.

Interesse in deelname of meer weten?
Mantelzorgers kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website van GGZ Friesland. Aanmelden kan ook via de projectleider Grip op eHealth Marloes Martens: m.martens@rescon.nl, tel.: 023-5310015. Zij kan ook helpen bij vragen of opmerkingen over het interview.
Wij gaan graag met u in gesprek om een portaal te ontwikkelen die ertoe doet!

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenTerug naar agenda-overzicht
sluit venster