U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Bijeenkomst: MINDCAFE

Datum: 07-09-2021

Tijd: 19:00 - 21:00

Locatie: Bergen op Zoom

MINDCAFE, Een plek waar naasten van mensen met psychische kwetsbaarheid elkaar ontmoeten, waar informatie en verhalen worden uitgewisseld en ruimte is voor herkenning en begrip.

Mantelzorg beperkt zich niet alleen tot de zorg voor mensen met een lichamelijke aandoening. Je kunt ook klaar staan voor iemand met een psychische beperking denk hierbij aan bijvoorbeeld bipolariteit, depressieve klachten, psychose en borderline.  Dat kan soms best zwaar zijn. Psychische of psychiatrische problemen zijn niet altijd zichtbaar voor de omgeving.

Er wordt vaak een groot beroep gedaan op de ouders, partner of de naaste omgeving van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Voortdurende zorg(en), onvoorspelbaarheid, onbegrip van de omgeving, maar ook onmacht en verdriet kosten veel tijd en energie. Het is moeilijk om grenzen af te bakenen wat vaak ten koste gaat van de tijd die men voor zichzelf zou willen hebben. Dit alles kan leiden tot lichamelijke en psychische klachten, maar ook gevoelens van eenzaamheid.

Mantelzorg De Brabantse Wal wil in de toekomst haar aanbod beter afstemmen op mantelzorgers van iemand met een psychische kwetsbaarheid.  Het Steunpunt is samen met de StichtingFamilieleden Psychiatrische Patiënten (FPPWNB) deze zomer gestart met het MIND Café. Dit café is bedoeld als ontmoetingsplek voor  iedereen zorgt voor iemand met een psychische kwetsbaarheid  waar in een informele sfeer ervaringen en tips uitgewisseld kunnen worden. Sta jij klaar voor een naaste met psychische kwetsbaarheid of een verslaving met of zonder diagnose, met of zonder behandeling of begeleiding. Dan is het MIND Cafe  misschien is voor jou. Je kunt je dan aanmelden via: aanmelden@mantelzorgboz.nl

De volgende bijeenkomst met het thema: “Rad van avontuur” zal (coronaproof) plaatsvinden op  dinsdag 7 september van 19:00 tot 21:00 bij WijZijn,  Jacob Obrechtlaan 5, 4611 AP Bergen op Zoom.   De zaal is open vanaf 18.45 . Meer informatie Steunpunt Mantelzorg de Brabantse Wal  ( 0164-299491) .Terug naar agenda-overzicht
sluit venster