U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Familie en Psychose: Luisteren is een werkwoord

Datum: 08-06-2012

Locatie: AMC Amsterdam

Symposium 'Familie en Psychose:

Luisteren is een werkwoord'

vrijdag 8 juni 2012
Locatie: AMC Amsterdam
Aanmelden: www.kenniscentrumphrenos.nl

Marijke Krikke heeft 35 jaar in het AMC, Zorglijn Vroege Psychose en het VIP, de familiebegeleiding vormgegeven en gedragen. Ter gelegenheid van haar afscheid van het klinische werk nodigen we u uit voor het symposium ''Familie en Psychose: Luisteren is een werkwoord' op vrijdag 8 juni 2012 in het AMC, Amsterdam.

Spraakmakende professionals en familieleden zullen in dit symposium sleutelscènes in de samenwerking tot leven brengen. Letterlijk tot leven: door het gesprek aan te gaan met elkaar, maar ook met de zaal. Met elkaar op zoek naar kansen op samenwerking, omdat de praktijk leert dat het de behandeling, makkelijker, leuker en beter maakt.

Inleidingen zullen worden gehouden door Tom Kuipers, Gerard Schippers, Jos Pieters (o.v.), Margreet de Pater, Kitlyn Tjin A Djie, Manu Keirse, Hiske Becker, Auke van Dijk (o.v.) en natuurlijk Marijke Krikke.

Het symposium, dat zowel bedoeld is voor professionals als familieleden, besteedt, steeds vanuit een praktische inslag, aandacht aan o.a.:

  • interactie vaardigheden en motiverende gespreksvoering;
  • cultuur als beschermende omgeving;
  • het verwerken van verdriet bij een ernstige ziekte;
  • de familie als producent;
  • evidentie;
  • de wet op de privacy.

Het symposium wordt aangeboden en georganiseerd door AMC Psychiatrie, Zorglijn Vroege Psychose, in nauwe samenwerking met Ypsilon en Kenniscentrum Phrenos.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster