U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Tentoonstelling: Expositie Het laatste avondmaal - Mathisse Arendsen

Datum: 08-11-2019

Tijd: 12:00 - 13:00

Klik hier voor meer informatie

Opening vrijdag 8 november 17.00 uur

Solo tentoonstelling van 6 tot 28 november 2019

Mathisse Arendsen denkt in kleur en beeld. Als dualist hanteert hij dit basisprincipe in zowel de techniek als in de thema’s. Zijn beelden zijn veelzeggend. Het geheel is niet de optelsom der delen maar het tegenover elkaar zetten van uitersten in vorm en kleur. Het beeld is hierdoor vrij ter interpretatie voor de kijker met de discussie als doelstelling. Zijn schilderijen reiken de kijker een sleutel tot het onderbewustzijn.

Omdat hij van mening is dat hij als beeldend kunstenaar zich niet direct moet beperken tot één enkele stijl of karakter van beeld, heeft hij door de jaren heen een twintigtal stijlen en de daarbij behorende technieken uitgediept alvorens zich te specialiseren.

In de tentoonstelling Het laatste avondmaal legt hij de link tussen bijbelse verhalen en vergelijkbare actuele situaties zoals vluchtelingenstromen, massahysterie, wreedheid jegens de medemens, afwijzen van andersdenkenden etc. Tegelijkertijd heeft hij deze serie gebruikt om kleurenonderzoek te doen.

 

Mathisse Arendsen – www.artm.nl - is beeldend kunstenaar, schrijver van korte verhalen, romans en gedichten en docent tekenen en schilderen.

 

Gallery Talk 16 november 12.00 uur

De Gallery Talk van Beeldend Gesproken is een interactieve oefening in het aandachtig kijken naar kunst. We nemen één werk uit de tentoonstelling als basis voor dit gesprek.

Aanmelden via gallerytalk@beeldendgesproken.nlTerug naar agenda-overzicht
sluit venster