U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Studiedag: Ypsilon Studiedag 2013

Datum: 09-11-2013

Locatie: La Plaza Maarssen

Hulp in barre tijden

 

Onzekerheid troef, ook in de zorg. Personeel wordt ontslagen, teams worden opgedoekt en ook op begeleiding en de ondersteuning wordt beknibbeld. Steeds vaker zien Ypsilonleden de zorg achteruitgaan. Tegelijkertijd horen we politici en beleidsmakers praten over de zorg ‘dichter bij huis’, over de familie als ‘onmisbare schakel’ in de zorg en over ‘werken aan herstel’. Woorden, die voor het eerst ook vertaald lijken te worden in daden. De een ziet het als handige politieke truc om bezuinigingen erdoorheen te drukken; de ander ziet het als ongewone pareltjes in barre tijden. Omdat het gaat om zorg die beter én goedkoper is.

Ook veel patiënten –niet alle– zou je liever een thuis gunnen in de buurt dan in de instelling. Maar is ook die zorg dan zo veel beter geworden dat het kan? Hoe ziet de zorg er dan straks uit? Wie zit er achter de tekentafel van de zorg en kunnen we ze helpen? Deze studiedag gaan wij op zoek naar die creatievelingen. We gaan luisteren naar de keuzes die ze maken, maar vertellen ze ook wat ónze visie is. Een ontmoeting om eigen richting te geven aan hoe het verder moet. ‘Het veld’ is aan zet om te bedenken waar kan worden bezuinigd, zegt minister Schippers. Dat zal ze weten!

Met als afsluitend klapstuk de uitreiking van de Ria van der Heijdenprijs, bedoeld voor prestaties die passen in de geest van de oprichter van Ypsilon: baanbrekend, veelzijdig, enthousiasmerend en de kwaliteit van leven bevorderend van mensen in de chronische psychiatrie.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster