U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Congres: Sociale verslavingszorg

Datum: 09-11-2015

Locatie: De Reehorst, Ede

Klik hier voor meer informatie

Bruggenbouwers gevraagd!

Verslavingszorg, van basis tot specialistische zorg.

De verslavingszorg in Nederland is aan grote veranderingen onderhevig. Vanuit de overheid is gestuurd op de transitie van de specialistische GGZ naar de basis-GGZ. Daar zitten we nu midden in. Ook op instellingsniveau zijn grote ontwikkelingen in gang gezet in de (sociale) verslavingszorg. De klassieke tweedeling tussen verslavingszorg en reguliere psychiatrie wordt als niet passend meer ervaren. De rol van ervaringsdeskundigheid wordt groter en er wordt steeds meer gewerkt vanuit de herstelgerichte visie.
De uitdaging is om goed om te gaan met al deze veranderingen. Want wat betekent de transitie voor de samenwerking tussen de huisarts, basis-GGZ en specialistische GGZ als het gaat om het behandelen van verslaving? Hoe kunnen wijkteams en FACT-teams zó ingericht worden dat er een goede basis ontstaat voor effectieve behandeling en goede zorg binnen de (sociale) verslavingszorg? Welke consequenties hebben al deze ontwikkelingen voor de cliënt? Hoe ervaart de cliënt de inzet van ervaringsdeskundigen en hoe kan dit in de praktijk het best worden vormgegeven? Op welke manier kun je nu écht herstelgericht bezig zijn met de cliënt? Vele vragen dus, die om een passend antwoord vragen.

Klik hier om u in te schrijven

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenTerug naar agenda-overzicht
sluit venster