U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Presentatie: Mantelzorg GGz: de vraagverlegenheid doorbroken

Datum: 10-11-2017

Tijd: 14:30 - 17:00

Locatie: PGOsupport, Daltonlaan 600, 3584 BK Utrecht

Feestelijke bijeenkomst van Ypsilon met lancering van de toolkit Vraagverlegenheid, met aansluitend borrel en hapjes.

Vraagverlegenheid is een razend actueel begrip dat in belangrijke mate bepaalt of mantelzorgers zich staande kunnen houden of niet. Kern ervan is dat mantelzorgers leren hun vraag zo te stellen dat ze daadwerkelijk hulp krijgen vanuit hun netwerk.
In andere sectoren was het begrip al uitgewerkt en waren er hulpmiddelen ontwikkeld om de vraagverlegenheid waar mogelijk te ondervangen, maar nog niet in de GGZ. Tot nu. Ypsilon pakte de handschoen op en ontwikkelde via het project Mantelzorg GGz: de vraagverlegenheid doorbroken uiteenlopende materialen.

Kent u het begrip nog niet? Wilt u weten hoe u mantelzorgers GGZ beter kunt ondersteunen? In de bijeenkomst geven we uitleg hoe het mechanisme van vraagverlegenheid werkt en hoe het is tegen te gaan. Ypsilon heeft voor dit thema een toolkit ontwikkeld die familieleden handvatten biedt om de vraagverlegenheid te doorbreken. We geven uitleg over de totstandkoming en presenteren de toolkit. Ook laten we zien hoe we zorgprofessionals kunnen ondersteunen om vraagverlegenheid bij mantelzorgers GGz tegen te gaan en geven we bekendheid aan de problematiek én aan de oplossingen bij onder meer gemeenten en ondersteuningsorganisaties.

Aanmelden vooraf wordt op prijs gesteld. Dat kunt u doen via info@rescon.nl.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster