U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Studiedag: Thema "Leven en Overleven"

Datum: 11-06-2019

Tijd: 12:30 - 15:30

Locatie: Wi Eegi Kerki, Kortvoort 73, Amsterdam Zuidoost

Het blijkt dat binnen diverse etnische gemeenschappen het verhaal stopt na een onverwacht overlijden. Het leed van de families en kennis over deze problematiek is niet altijd beschikbaar.

De hiervoor uitgenodigde sprekers zijn;

- de heer Paul Rötschke;

In een korte film komt de afscheidsbrief van Michael Rötschke aan bod. Zijn vader Paul zal na de film worden geïnterviewd door Glenn Helberg waarbij persoonlijke vragen over voorouders, geesten en de invloed tijdens een psychose aan bod komen. Werd dit in de behandeling meegenomen?

- de heer Don Linszen;

Na deze introductie volgt een inleiding door de heer Don Linszen, psychiater en emeritus hoogleraar. In zijn lezing zal hij spreken over de gevolgen van depressie, psychose en suïcidaliteit. Een thema is het betrekken van naasten bij de behandeling.

- de heer Glenn Helberg, psychiater en dagvoorzitter

Hij geeft vorm in zijn inleiding voorafgaand aan de paneldiscussie.

Waar houden de verhalen op en hoe gaan organisaties hiermee om?

Wat gebeurt er bij onverwacht overlijden en waarom gaat het verhaal niet door? Begrijpen we als samenleving dat pijn soms niet meer te verdragen is en dat mensen niet meer verder kunnen leven.

Gezamenlijk zullen we deze middag op zoek gaan naar openingen en mogelijkheden om hierna verder te kunnen leven en soms te overleven.

Namens de samenwerkende organisaties, Stichting ProFor en Stichting Zorg en Zelfdoding, hopen wij van harte u op 11 juni 2019 te mogen verwelkomen.

Wij verzoeken u dringend uw deelname te willen e-mailen naar: L.Martis@profor.nl

Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname.

Hoogachtend,

Namens de organisaties en het bestuur van Stichting ProFor,

Mevrouw. L. Martis

 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenTerug naar agenda-overzicht
sluit venster