U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Voorstelling: Hou me Los

Datum: 11-10-2015

Tijd: 13:00 - 16:30

Locatie: De Drie Ranken, Apeldoorn

Theater over psychische kwetsbaarheid in de familie op de Dag van de Psychiatrie in Apeldoorn.

Hou me los 
Als iemand psychisch ziek wordt, geeft dat veel zorg en verdriet, ook voor de directe omgeving. Een dierbaar persoon verandert enorm en wordt soms niet meer de oude, en dat is moeilijk te accepteren. Wat mag je van de toekomst verwachten? Kan je iemand helpen? En hoe dan? Waar vind je de beste hulp? Of is loslaten het beste? Maar hoe laat je iemand los waar je van houdt? Hoe zorg je dat je binnen deze storm van gebeurtenissen en emoties zelf rechtop blijft staan?

‘Hou me los’ wordt zondag 11 oktober om half 2 gespeeld in Apeldoorn op initiatief van de werkgroep Ruimte voor anderszijn en in samenwerking met Riwis, Art Blanche, Herstel, GGnet en het Apeldoorns beraad van kerken.  

Gevoed door haar ervaring als "zus van" zingt en vertelt zangeres en theatermaker  Nynka Delcour op persoonlijke, ontroerende én grappige wijze over haar complexe relatie met haar psychische zieke broer. Maar ook over kreukelmoeders, over de HEMA, foute mannen, zorgsoep, verwarde oma's en nog veel meer!  Zij wordt hierin muzikaal ondersteund door pianist en accordeonist Rob Stoop. De afwisseling van liedjes, tekst en spel zorgen voor een gevarieerde voorstelling.

Aansluitend op het theaterstuk is er een nagesprek. Vooraf en na de voorstelling is er in de hal een infomarkt ingericht met informatie over Herstel, Art Blanche, ‘Ruimte voor anderszijn’,  cliëntenraad, en andere belangenorganisaties. Tevens wordt een viertal workshops aangeboden: ‘Herstelverhaal’, kunst-‘werk’, het spel ‘Een steekje los’ en ‘Foto’s met een verhaal’.  Voor meer informatie www.ruimtevooranderszijn.nl.

Datum:  zondag 11 oktober

Tijd:  13.00 – 16.30 uur

Adres: Drie Ranken, Apeldoorn. Eglantierlaan 202, 7329 AP

Toegang:  2,50 euro incl. één consumptie.

Kaarten zijn vooraf te verkrijgen bij: 
-O.L.V Parochiecentrum Emmaüshuis, stationsstraat 13 (ma t/m do, 9 – 12 uur) 
-Ontmoet & Co, Roggestraat 35 (ma t/m vrij, 10 – 14 uur).Terug naar agenda-overzicht
sluit venster