U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Conferentie: Crazywise

Datum: 11-12-2015

Locatie: Arminius, Rotterdam

Klik hier voor meer informatie

Onvermoede bronnen van wijsheid of rijp voor de psychiatrie?
 

Wat in niet Westerse culturen kan worden gezien als initiaties naar een andere dimensie met gevolgen voor een dieper bewustzijn en innerlijke contact met het universele, wordt in de moderne, en van wetenschap vergeven, wereld van de psychiatrie al gauw weggezet als een pathologie. Maar is dat wel terecht?

Na het onvermoede grote succes van de conferentie in 2014, organiseert Crazywise op 11 december aanstaande,Crazywise conferentie 2015. Deze zal plaats vinden in Arminius te Rotterdam. Pioniers en gevestigde namen op het gebied van psychose en herstel uit de hele wereld zullen tijdens deze conferentie spreken en workshops aanbieden. Crazywise heeft tot doel om de zin in waanzin te onderzoeken op een manier die bij kan dragen aan herstel van hen die psychose ervaren of denken in een psychose te zijn beland, maar waar wellicht een andere uitleg aan kan worden gegeven dan slechts een pathologische.

De dag zal geleid worden door vooraanstaand Nederlandse psychiater Jim van Os. Hij is onder andere, voortrekker op dit gebied. Ook zal Sandra Escher spreken, partner van psychiater in ruste Marius Romme, met wie zij samen grondlegger is geweest van de stemmenhoordersbeweging. Een nieuw programma voor stemmenhoorders zal tevens gepresenteerd worden. Daarnaast spreken pioniers, ervaringsdeskundigen en voortrekkers op dit gebied uit Engeland, de VS en Brazilië.

Medicatie brengt voor veel mensen met psychosen vaak tijdelijk wel verlichting van de klachten, maar blijkt in de praktijk niet de enige oplossing voor een goed herstel en integratie in de samenleving te zijn. Een nieuw paradigma is nodig in de psychiatrie waarbij het zinvol kan zijn om goed naar de ervaringen van mensen in psychose te gaan kijken. Crazywise beoogt licht te werpen op die aanpak en wil de komende jaren een podium gaan bieden aan hen die op dit gebied reeds hun sporen verdienden.

CONTACT GEGEVENS ORGANISATOREN
Contact persoon José Hoekstra
jose.gitana@xs4all.nl
Mobielnummer  06 42134068Terug naar agenda-overzicht
sluit venster