U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Bijeenkomst: LET OP: GEANNULEERD!

Datum: 12-03-2020

Tijd: 19:30 - 21:30

Locatie: Huis van de Wijk, Grote Hagen 92, 3078 RC Rotterdam – Zuid

Bijeenkomst geannuleerd vanwege coronavirus

Hoewel het RIVM nog steeds groen licht geeft voor (kleinere) evenementen, hebben we toch besloten om de bijeenkomst van vanavond te annuleren. 
Raadpleeg de agenda of de website van uw afdeling voor informatie over de volgende datum. Wanneer dat is, hangt af van hoe het virus zich eventueel verder ontwikkelt. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cliënten met psychische problemen komen nu al moeilijk aan een plaats bij Beschermd Wonen.
Door decentralisatie en geldgebrek wordt de toegang tot deze voorzieningen nog meer beperkt en dit gaat ten koste van de GGZ cliënt. Hierdoor ontstaat het risico dat de landelijke toegankelijkheid onder druk komt te staan en cliënten niet de passende hulp krijgen die zij nodig hebben.

Voor een aantal GGZ cliënten loopt dit jaar de WMO indicatie af en moet wel/niet of worden verlengd.
Let op: de WMO is gericht op het (tijdelijk) ondersteunen van burgers, gericht op herstel. Hierbij wordt een zo groot mogelijke zelfstandigheid nagestreefd. Een deel van de GGZ cliënten zal begin 2021 doorstromen naar de Wet Langdurige Zorg het verschil met de WMO is dat WLZ gericht is op een levenslang vangnet.

Wij adviseren u om tijdens het keukentafel gesprek aanwezig te zijn evenals zijn /haar vaste begeleider van uw verwant. U heeft als ouder/naaste het recht om uw zorgen uit te spreken, voorkom dat de WMO indicatie niet lager of te laag wordt geïndexeerd.

Route informatie:
Na 18.00 uur kunt u gratis parkeren in de omgeving Keizerswaard (let daarbij op de bussluis)Terug naar agenda-overzicht
sluit venster