U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Gespreksbijeenkomst: Naasten van psychotisch kwetsbare mensen steunen elkaar

Datum: 13-04-2015

Tijd: 19:00 - 21:30

Locatie: Deventer

Klik hier voor meer informatie

In Café de Hoop worden geregeld bijeenkomsten gehouden voor naasten van mensen met een psychotische kwetsbaarheid. Uitgangspunt is de visie van herstel : de mogelijkheden om met deze kwetsbaarheid om te gaan. De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 13 april  aanstaande,  aan Bagijnenstraat 56 (nieuwe locatie) in het centrum van Deventer. Tijd: van 19.00-21.30 uur. Het Café is vanaf 17.30 uur geopend. U kunt vooraf deelnemen aan de gezamenlijke warme maaltijd. Deze duurt van 18.00 – 19.00 uur en kost € 4,50.  Opgave voor vrijdag 10 april: nijnanten@gmail.com. (  06 239 402 83.

thema HEE-team “Gekkenwerk in de psychiatrie”

Op de bijeenkomsten wordt meestal gepraat aan de hand van een thema, zoals de familievertrouwenspersoon, het verhaal van een ervaringsdeskundige, woonvormen of communicatie. Op deze bijeenkomst wordt de dvd “Gekkenwerk in de psychiatrie” vertoond van het Trimbos instituut. Er zal nagepraat worden over de begrippen Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid. Deze 3 thema’s hebben de 6 geïnterviewden zelf ervaren. Zij werken in zogenaamde HEE teams (www.hee-team.nl) en geven voorlichting aan hulpverleners in de psychiatrie. Zij maken zich sterk voor mensen die tijdens een opnameperiode in een GGZ instelling gehoord willen worden. Zij willen dat er naar hen geluisterd wordt, ook in hun verwardheid.

steun

Op de bijeenkomsten worden de ontwikkelingen die er op het gebied van de psychiatrie zijn gedeeld. Maar ook ervaringen in de vaak benarde situaties waarin je je met je naaste kan bevinden.  “Mijn zorgen om het isolement van mijn zoon worden herkend: het negatieve zelfbeeld dat hij heeft en zijn gebrek aan toekomstperspectief. Die herkenning voelt aan als een warm bad”.  Als het gaat om een familielid dan kan de situatie je diep raken:  “De  problematiek van mijn dochter raakt de kern van mijn zijn, want zij zit in mijn DNA”.  Er is begrip voor elkaar, want het verhaal wordt herkend.

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenTerug naar agenda-overzicht
sluit venster