U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Congres: Patiëntenrecht in ontwikkeling

Datum: 13-04-2018

Tijd: 09:15 - 17:30

Locatie: Cinemec Utrecht, Berlijnplein 100, 3541 CM Utrecht

Klik hier voor meer informatie

Tal van actuele onderwerpen rond de rechtspositie van de patiënt komen hier aan bod. Het congres bestaat uit korte voordrachten, parallelsessies en flitspresentaties. De dagelijkse praktijk is hierbij leidend. Alleen de meest relevante ontwikkelingen worden besproken. Deze opzet maakt het congres ook interessant voor niet-juristen.

 
Op het congres komen een groot aantal vragen aan de orde, zoals:
· Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van patiëntenrecht?
· Is mijn zorginstelling WKKGZ-proof? Aan bod komen het klachtrecht, het intern melden van incidenten en het extern melden van calamiteiten en geweld in de zorgrelatie.
· Heeft de patiënt recht op inzage in zijn elektronisch patiëntendossier? Heeft hij recht op een afschrift? Zijn elektronische patiëntengegevens voldoende beschermd? Wanneer moet de instelling een data-lek melden?
· Wat brengt de komende wet over medezeggenschap van cliënten voor veranderingen met zich mee?
· Hoe is het gesteld met de privacy in zorgwetten als de WMO, Wet langdurige zorg en de Zorgverzekeringswet?
 
Het congres is bedoeld voor mensen die direct of zijdelings met gezondheidsrechtelijke vragen te maken krijgen, zoals zorgprofessionals (artsen, specialisten en paramedici), zorgmanagers, klachtfunctionarissen, leden van cliëntenraden en vertrouwenspersonen en bestuurders en medewerkers van patiëntenverenigingen.
 


Terug naar agenda-overzicht
sluit venster