U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Geestkracht Deelnemerssymposium: psychose: wetenschap in de praktijk

Datum: 13-05-2009

Tijd: 09:00 - 10:00

Locatie: Maastricht

Graag willen we uw aandacht vragen voor het jubileumsymposium “psychose: wetenschap in de praktijk”. Het symposium staat in het teken van de jubilea van de familievereniging Ypsilon en de patiëntenvereniging Anoiksis. Het symposium vindt plaats op woensdagavond 13 mei 2008 van 19.00-22.00 uur in Amrâth Grand Hotel de l’Empereur, Stationsstraat 2, 6221 BP Maastricht.
 
Het jubileumsymposium wordt georganiseerd door de familieledenvereniging Ypsilon, de patiëntenvereniging Anoiksis en de onderzoekers van de afdeling Sociale Psychiatrie van de Universiteit Maastricht. Doel van het symposium is om alle mensen die hebben deelgenomen aan studies omtrent psychose bij deze afdeling en andere geïnteresseerden te informeren over resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Tijdens het symposium wordt ook de toepasbaarheid van  deze resultaten met betrekking tot de klinische praktijk besproken.
 
Wat kunt u tijdens dit symposium verwachten?
Ypsilon, de vereniging van familieleden en betrokkenen van mensen met schizofrenie of een psychose en Anoiksis, de vereniging van mensen met een schizofrene of psychotische stoornis, vieren dit jaar hun 25, respectievelijk 15-jarig bestaan. Dit heuglijk gebeuren laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.
 
Verder zijn er die avond twee sprekers, namelijk prof. dr. Jim van Os en dr. Inez Germeys van de Universiteit Maastricht. Eerstgenoemde spreker gaat uitvoerig in op de vraag of schizofrenie als echte ziekte wel bestaat, of dat het eerder een benaming is voor een syndroom, dat wil zeggen een naam voor een cluster van verschijnselen waarvan we niet weten of het één of tien onderliggende ziekten of stoornissen betreft?
In de tweede voordracht wordt ingegaan op de psy-MATE. Dit is een digitaal dagboek dat in Maastricht is ontwikkeld om gevoelens en ervaringen in het dagelijks leven te meten. Maar wat nog belangrijker is om te beschrijven hoe deze gevoelens en ervaringen beïnvloed worden door de interactie met andere mensen en de aldoor veranderende situaties van alledag. Belangrijke vragen zijn dan ook: hoe kan de psy-MATE mensen met psychische ziekten handvaten aanreiken om weer controle te krijgen over hun gevoelens en ervaringen? En: hoe kan de psy-MATE worden ingezet in de behandeling van psychische ziekten en het beperken van de afhankelijkheid van medicatie?
 
Tijdens deze avond is er voldoende gelegenheid tot discussie. Wij hopen van harte u allemaal te mogen verwelkomen.
 
Toegang is gratis!
Heeft u interesse in het Geestkracht Deelnemerssymposium, gelieve te registreren vóór 7 mei via telefoonnummer: 043-3688653 of via mail: Geestkrachtsymposium@sp.unimaas.nl
Het aantal inschrijvingen is beperkt.


Terug naar agenda-overzicht
sluit venster