U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Symposium: Ik wil dood, help me!

Datum: 13-11-2015

Tijd: 13:00 - 17:00

Locatie: Zaalverhuur 7, Utrecht

Klik hier voor meer informatie

De laatste jaren is er toenemend aandacht voor verzoeken om hulp bij zelfdoding van psychiatrische patiënten. Daarbij wordt onderkend dat de veel voorkomende terughoudendheid om de doodswens van de patiënt te bespreken onvoldoende recht doet aan psychiatrische patiënten die uitzichtloos en ondraaglijk lijden en een consistente doodswens hebben. Maar hoe ziet goede zorg eruit in het licht van een consistente doodswens? Waar let je op bij een verzoek om hulp bij zelfdoding van een psychiatrische patiënt? En wat is er op team- en instellingsniveau nodig om zorgvuldig om te gaan met een verzoek om hulp bij zelfdoding?

Prominente sprekers uit verschillende disciplines gaan in op deze vragen. Zij laten zien dat er al veel kennis verzameld is over het omgaan met verzoeken om hulp bij zelfdoding. Centraal in het programma staan individuele en organisatorische overwegingen en aandachtspunten bij het omgaan met een verzoek om hulp bij zelfdoding in de psychiatrie. Tijdens het symposium worden ervaringen uitgewisseld en krijgt u handvatten aangereikt om de kwaliteit van zorg rondom een verzoek om hulp bij zelfdoding in de psychiatrie te verbeteren. Het accent ligt daarbij op bewustwording, teamwork, beleidsvorming en trainingsmogelijkheden. Aan het eind van de middag is er ruim gelegenheid om met elkaar in debat te gaan over welke moeilijkheden, mogelijkheden en uitdagingen er nog liggen om zorgvuldig om te gaan met een verzoek om hulp bij zelfdoding in de psychiatrie.

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenTerug naar agenda-overzicht
sluit venster