U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

symposium Soteria met psychosebus

Datum: 14-04-2011

Locatie: Emergis Kloetinge - Zeeland

Symposium Soteria in Zeeland

Over een persoongerichte benadering van mensen met een psychose

Soteria is een internationale beweging die mensen met een psychose in een kleinschalige, huiselijke omgeving zo persoonlijk mogelijk wil begeleiden. Er is ook aandacht voor zingeving van de psychotische ervaring. Dit moet er voor zorgen dat mensen hun eigen leven weer zo goed mogelijk oppakken.

Soteria bij Emergis 
In januari 2011 heeft Emergis/centrum voor geestelijke gezondheidszorg de deuren geopend van een ‘eerste psychose’ afdeling op basis van de Soteria principes. Daarom nodigen wij je van harte uit voor dit symposium.

Locatie: theaterzaal Emergis, Oostmolenweg 101 in Kloetinge. Tijd: van 09.00 tot 17.00 uur.

Het progamma
Het programma omvat lezingen van:
• Professor Luc Ciompi (soteria Bern)
• Mervyn Morris (professor of Community Mental Health Birmingham City University)
• Tim Calton (psychiater en onderzoeker)
• Christine Clare (teamleider Soteria bern)

’s Middags zijn er vijf workshops waarin sprekers theorieën en ideeën vanuit gevarieerde invalshoeken belichten. Verder zijn er workshops van Hannemiek van Helsdingen, arts afdeling jeugd en autisme Dimence en bestuurslid Stichting Soteria Nederland, en van Robert Sentance, independant mental health advocate en Trustee Soteria Network UK.
 

Psychosebus

Voor de liefhebbers is de gehele dag de ‘Paved with fear truck’, ook wel de ‘psychosebus’, aanwezig. In deze bus kunt u ervaren hoe het is een psychose te hebben. De dag wordt afgesloten door een panel van sprekers en als gast Jules Thielens over de mogelijkheden van Soteria in Nederland.

Je kunt je aanmelden via symposium@emergis.nl.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster