U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Gespreksbijeenkomst: Afdeling Deventer

Datum: 14-12-2015

Tijd: 19:00 - 21:30

Locatie: Café De Hoop, Deventer

Klik hier voor meer informatie

In Café de Hoop worden zes maal per jaar bijeenkomsten gehouden voor naasten van mensen met een psychotische kwetsbaarheid.

Thema 14 december:
HEE teams - Ervaringsdeskundigen in de psychiatrie
Op deze bijeenkomst wordt de dvd “Gekkenwerk in de psychiatrie” vertoond. Deze gaat over 6 ervaringsdeskundigen die als HEE-team ervaringskennis overdragen aan hulpverleners in de psychiatrie. Zij maken zich sterk voor mensen die tijdens een opnameperiode in een GGZ-instelling gehoord willen worden. Zij willen dat er naar hen geluisterd wordt, ook in hun verwardheid. Zij willen het stigma tegengaan dat mensen met psychische beperkingen ervaren. Kortom, het HEE-team gaat heel krachtig met hun kwetsbaarheid om. 
HEE staat voor: Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid.  

De bijeenkomst is aan de Bagijnenstraat 56, in het centrum van Deventer.
Tijd: van 19.00-21.30 uur.
Het Café is vanaf 17.30 uur geopend. U kunt vooraf deelnemen aan de gezamenlijke warme maaltijd. Deze duurt van 18.00 – 19.00 uur en kost € 4,50. Opgave voor vrijdag 10 april: E nijnanten@gmail.com, M (06) 239 402 83.

De organisatie is in handen van de werkgroep Ypsilon Deventer. Zij zijn familie-ervaringsdeskundigen. Zij gaan uit van de mogelijkheden om als naaste met deze kwetsbaarheid om te gaan en deze te accepteren. Behalve het aanbieden van een gespreksgroep, onderzoeken zij: 
-mogelijkheden voor een wooncomplex  voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid
-trainingsmogelijkheden voor het versterken van de rol als mantelzorger.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster