U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Vertoning film 'Mag ik dood' met aansluitend debat

Datum: 15-04-2009

Tijd: 20:00 - 22:30

Locatie: filmhuis Cinebergen te Bergen

 
De afdeling Alkmaar-Den Helder van het Humanistisch Verbond organiseert op woensdagavond 15 april 2009 in filmhuis Cinebergen te Bergen een voorstelling van de documentaire ‘Mag ik dood’ van Eveline van Dijck. Aansluitend zal een panel van ongeveer 4 leden over de film debatteren.
 
De documentaire ‘Mag ik dood’ is een coproductie van het Humanistisch Verbond en de Humanistische omroep Human. Eveline van Dijck maakte ‘Mag ik dood’ naar aanleiding van het overlijden van haar zus Cathma, die na jaren van psychiatrische behandeling niet meer wilde leven. De documentaire gaat in op het gebrek aan hulp voor chronisch psychiatrische patiënten met een doodswens en schetst een indringend portret van dilemma’s rond de zelfgekozen dood van chronisch psychiatrische patiënten. De film maakt deel uit van het Humanistisch Verbond-project ‘Een waardig levenseinde’ over autonomie rond een zelfgekozen dood. Op 29 mei 2008 werd de documentaire voor het eerst aan het publiek vertoond in Pathé Buitenhof in Den Haag.
 
Op 15 april a.s. zal Eveline van Dijck in Bergen aanwezig zijn en na afloop van de voorstelling worden geïnterviewd door filmrecensent/journalist Eric Koch (tevens voorzitter van de afdeling).
 
Belanghebbenden van Ypsilon zijn vwelkom bij deze voorstelling en het aansluitend debat.


Terug naar agenda-overzicht
sluit venster