U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Bijeenkomst: 'Regie in de Regio’

Datum: 15-09-2021

Tijd: 19:30 - 21:30

Locatie: Online via Zoom

Het belooft een leerzame avond te worden. Nick Ryan Bootsman, VN-ambassadeur, nerd en ervaringsdeskundige op het gebied van leven met een handicap, neemt ons mee in het Verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap, het VN-verdrag Handicap. Nick vecht voor inclusie en een eerlijk coronavaccinatiebeleid en is bekend van 'Wij Staan Op!', 'De Coalitie voor Inclusie' en 'Niets Over Ons Zonder Ons'.  

Ook validisme, een term gebruikt voor de discriminatie, marginalisering en stigmatisering van mensen met een functiebeperking op grond van hun lichamelijke en/of verstandelijke gesteldheid, en intersectionaliteit passeren de revue. Intersectionaliteit, ook wel kruispuntdenken, is het fenomeen dat maatschappelijke ongelijkheid zich voordoet langs verschillende assen, die elkaar snijden; het besef dat individuen in een samenleving discriminatie en onderdrukking ondervinden op grond van een veelvoud van factoren. 

Peter de Jong zal een lied over het thema van de avond ten gehore brengen en ervaringsdeskundigen en naasten zullen hun ervaringen delen. We zullen de avond rond 21.30 uur met een afsluitend drankje online beëindigen.

Doordat wij een beperkt aantal plaatsen hebben vragen we u om uzelf aan te melden. In de bijgaande link treft u een formulier aan waarmee dat gemakkelijk kan: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyErv9D8k318v_j4w9MtyKVYv2DjMZ0TzUvLC9KvVnTOdG7g/viewform?usp=pp_url 

Wie: Iedereen is welkom, in het bijzonder ouders, jongeren en naasten uit de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, H-I-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Kosten: De bijeenkomst is gratis

Met vriendelijke groet,
namens het kernteam van @ouderszhz,
Anke-Elze de Jong-Rietstap
 
STICHTING Ouderplatform Zuid-Holland Zuid
www.ouderszhz.nl
mail@ouderszhz.nl Terug naar agenda-overzicht
sluit venster