U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Congres: R-ACT en Resourcegroepen

Datum: 16-11-2017

Locatie: Janskerk, Utrecht

Klik hier voor meer informatie

Resilience+ organiseert i.s.m. Stichting RACT Nederland op donderdag 16 november 2017 het eerste landelijke RACT en resource groepen congres. 
Locatie: Janskerkhof 26 (in de Janskerk) Utrecht

Wat gaan we doen?
We gaan op donderdag 16 november 2017 vanuit de Janskerk en JacobiKerk in Utrecht een congres organiseren gericht op het thema RACT en resource groepen. Tijdens de dag laten we alles zien over het Zweedse RACT-model en de Nederlandse variant, ook vergelijkbare, nieuwe en veelbelovende methodieken die bijdragen aan: naasten betrekken, meer eigen regie en participatie van cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA) laten we zien.

RACT banner

Waarom extra aandacht voor resource groepen?
Er is veel te melden over eigen regie en resource groepen in 2017. Er is een nieuwe stichting opgericht in januari 2017. Zie www.ract.nl. Het onderzoek naar de werking van resource groepen in Nederland, onder leiding van Hans Kroon, Niels Mulder en Cathelijn Tjaden is gestart in 2017. Het nieuwe boek over resource groepen is verschenen op 15 juni 2017. We zijn inmiddels diverse keren naar Zweden geweest. En nieuwe werkbezoeken staan in de planning. De Nederlandse resource groepen methodiek krijgt steeds meer vorm en inhoud. De eerste pilots en praktijkervaringen zijn hoopvol. De scholing is gestart en steeds meer instellingen starten een pilot rond dit thema. Binnen de verslavingszorg, jeugdzorg en het forensisch domein is inmiddels gestart. Resource groepen zijn ook toepasbaar binnen het sociaal domein. Vandaar dat we gemeenten ook nadrukkelijk uitnodigen om actief deel te nemen aan dit congres.

Programmering en programmacommissie
Michel de Baan, voorzitter
Niels Mulder
Frits Dorleijn
Bram Berkvens
Cathelijn Tjaden

Programma volgt

Klik hier voor meer informatie.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster