U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Noodgedwongen?

Datum: 16-12-2010

Tijd: 13:00 - 16:00

Locatie: Driebergen

Noodgedwongen?

Van de wet BOPZ naar een nieuwe dwngbehandelingwet

Uit de praktijk blijkt dat de Wet BOPZ moeilijk hanteerbaar is. De wet is onleesbaar ingewikkeld geworden en onvoldoende georienteerd op de moderne zorg. Dit is onder andere de conclusie na de derde evaluatie van de wet BOPZ. Er moet een nieuwe wet komen, die beter aansluit bij de sector. Het wetsvoorstel Zorg en dwang ligt inmiddels bij de Tweede Kamer

Zorg dat u goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen rondom de Wet Zorg en dwang. Weet welke kant het op gaat en wat dit voor uw organisatie betekent.

U kunt inschrijven voor twee extra verdiepingssessies, waarbij het gaat over de alternatieven voor beschermende maatregelen en de organisatorische aspecten bij een dwangbehandelingwet (maximaal 30 personen per sessie).

GGZ (middag plenair)

Voor de GGZ wordt de Wet BOPZ in 2011 waarschijnlijk vervangen door de Wet verplichte GGZ. Deze nieuwe wet zorgt voor uitbreiding van mogelijkheden voor dwang, ook in een extramurale setting.

Laat u informeren over de mogelijkheden voor dwang op dit moment, weet wat de wijzigingen zijn als de Wet verplichte GGZ wordt ingevoerd en wat dit voor consequenties heeft.

Voorafgaand aan de plenaire middagbijeenkomst vinden er twee verdiepingssessies plaats over de rechten van jongeren bij gedwongen behandeling en over de belangrijkste ingrediënten van het wetsvoorstel Wet verplichte GGZ. Ook bij deze verdiepingssessies geldt, maximaal 30 personen per sessie. 

T 030 - 69.33.887

F 030 - 69.33.287

@ info@medilex.nl Terug naar agenda-overzicht
sluit venster