U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Symposium: Samenwerken aan veerkrachtige jongeren, voorkomen van psychische aandoeningen

Datum: 17-04-2018

Tijd: 13:00 - 17:00

Locatie: Adventskerk GGZ Drenthe, Assen

Klik hier voor meer informatie

Vanuit de psychiatrie is er de afgelopen jaren steeds meer aandacht voor vroegtijdig opsporen en behandelen van jongeren met psychische klachten. Want hoe eerder psychische klachten worden behandeld, hoe beter de prognose. Dit is een belangrijke bevinding die breed gedeeld mag worden, zeker nu deze werkwijze tot de standaardzorg van specialistische GGZ instellingen gaat behoren.

Tijdens dit symposium komen verschillende partijen die zorg en ondersteuning bieden aan jongeren met psychische en of maatschappelijke problemen aan het woord: van mensen uit de GGZ tot medewerkers van de gemeentelijke overheid en het voortgezet onderwijs. Het doel van dit symposium is het verbeteren van samenwerking tussen deze partijen, met als doel de veerkracht van jongeren te vergroten en ernstig psychische aandoeningen te voorkomen. 

Het symposium is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij de jeugdzorg en ggz-instellingen in Noord-Nederland, zoals beleidsmedewerkers, jeugdhulpverleners, behandelaren, onderzoekers en vertegenwoordigers van cliëntenorganisaties. Andere belangstellenden zijn ook van harte welkom.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster