U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Gespreksbijeenkomst: Online themabijeenkomst over de valkuilen van een werkende mantelzorger

Datum: 17-11-2021

Tijd: 19:00 - 20:30

Locatie: Via ZOOM

Klik hier voor meer informatie

Onder de titel "Ik kan het allemaal heus wel aan, hoor!" organiseert Naasten in Kracht waartoe ook MIND Ypsilon behoort een themabijeenkomst over de valkuilen van een werkende mantelzorger. De bijeenkomst wordt begeleid door een familie-ervaringsdeskundige. Er wordt een animatie gedeeld en na een korte voorstelronde gaan we in gesprek met elkaar. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van tips en tricks. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Aanmelding is wel vereist via info@rescon.nl. Na aanmelding ontvang je een link om deel te nemen. Er is een maximum van 15 deelnemers.

De combinatie werk, zorgtaken en de andere rollen die je als naaste ook hebt kunnen je helemaal opslokken. "Ik kan het allemaal heus wel aan," hoor je jezelf zeggen. Maar je sociale contacten verwateren en je bent te moe voor je wekelijkse hardlooprondje. En ondertussen blijf je proberen alle ballen in de lucht te houden. Op een gegeven moment merk je dat het je niet meer lukt.

Een van de grote valkuilen van mantelzorgers is dat ze het pas bespreekbaar maken als ze echt niet meer kunnen. Als je wacht tot je zwaar- of overbelast bent, duurt het vaak een hele tijd voor je je weer fit voelt. Of je bent te laat: De stap van overbelast naar een burnout is klein. Ook je collega’s en leidinggevende zien je liever fit op de werkvloer, dan ziek thuis.

Herkenbaar? Ga in gesprek met andere deelnemers op de online bijeenkomst.

 Terug naar agenda-overzicht
sluit venster