U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Symposium: Pelgrimeren op de weg naar herstel

Datum: 18-01-2018

Tijd: 13:00 - 17:30

Locatie: Lukaskerk, Ermelo

Klik hier voor meer informatie

Hoe kunnen leefstijl en zingeving bijdragen aan herstel?

Deze vraag staat centraal op het symposium op donderdag 18 januari 2018 van 13.00 tot 17.30 uur in de Lukaskerk in Ermelo. Noteer de datum vast in je agenda!

'Pelgrimeren op de weg naar herstel' - de Camino als inspiratie voor leefstijlverandering en zingeving

Tijdens het symposium wordt gereflecteerd op de ervaringen van cliënten, die in 2016 vanuit GGz Centraal te voet en per fiets op weg gingen naar Santiago de Compostella. Kan zo'n activiteit een onderdeel zijn van het behandelaanbod binnen de ggz?  
Prof dr. Frits de Lange, theoloog en ethicus, benadrukt het belang van 'lijfelijkheid' van een pelgrimstocht, waardoor een openheid ontstaat naar datgene wat groter is dan jezelf. Deze trancendente ervaring raakt het aspect van zingeving. Drs. Frans Kruisdijk, psychiater  en onderzoeker, verbonden aan Innova, wil er alles aan doen om patiënten in beweging te krijgen. Op welke wijze kan zo'n pelgrimstocht ingebed worden in de behandeling van cliënten ?

Dr. Bram Bakker is psychiater en fervent hardloper. Hoe kijkt hij naar de verbinding die in dit project wordt gelegd tussen leefstijl en zingeving op de weg naar persoonlijk en maatschappelijk herstel?

Behandelaren, verpleegkundigen en vaktherapeuten zijn van harte uitgenodigd. Accreditatie is aangevraagd. Terug naar agenda-overzicht
sluit venster