U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Bijeenkomst: GGZ en Familie-ondersteuning

Datum: 18-09-2018

Tijd: 15:00 - 18:00

Locatie: PEP Den Haag

Klik hier voor meer informatie

Kompassie en PEP organiseren de inspiratiebijeenkomst GGZ en familieondersteuning op dinsdag 18 september 2018 bij PEP Den Haag op de Riviervismarkt 2 van 15:00 – 18:00 uur. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgt in hun leven te maken met psychische problemen. Het ondersteunen van een naaste met psychische problematiek is een van de meest belastende vormen van mantelzorg. De psychische ziekte van de naaste heeft vaak een grote impact op het familiesysteem. Vooral de psychische druk bij mantelzorgers is groot. Onderzoek laat zien dat mantelzorgers heel bescheiden zijn in het vragen om informatie en advies voor zichzelf. Vraagverlegenheid speelt hierbij ook een grote rol. Hun aandacht gaat vooral uit naar de persoon met ziekte, waardoor het welzijn en de gezondheid van de mantelzorger in het geding kunnen komen en overbelasting op de loer ligt. Aandacht voor en ondersteuning van deze groep mantelzorgers is daarom noodzakelijk.

De bijeenkomst staat in het teken van bewustzijn creëren en kennis delen over GGZ gerelateerde onderwerpen en familieondersteuning.

Tegen welke vraagstukken lopen professionals aan? Hoe kan er sneller gesignaleerd worden dat een mantelzorger (over)belast is? Hoe ga je om met vraagverlegenheid? Hoe behoud of vergroot je de veerkracht van mantelzorgers? Hoe werk je samen met families? Hoe leg je verbindingen tussen de zorgvrager, familie, informele en formele zorg? Hoe kan er voor een duurzame samenwerking tussen de partijen in het werkveld van de GGZ zorg worden gezorgd? Dit allemaal ten bate van mantelzorgers, om hen te helpen om met voldoende energie de zorg zo lang mogelijk vol te houden en met hun inzet bij te dragen aan de genezing of herstel van de zorgvrager?
 
Programma
14:30 – 15:00      Inloop
15:00 – 15:10      Welkom en toelichting programma door dagvoorzitter
15:10 – 15:45      Inspiratie: goede methoden

  • Familieondersteuning in de GGZ (Kompassie)
  • Onderzoek Triadisch werken in de GGZ (Lectoraat Mantelzorg, Haagse Hogeschool)
  • Pilot Familiezorg (PEP)

15:45 – 16:15      Bewustzijn: voorbeelden uit de praktijk
16:15 – 16:30      Pauze
16:30 – 17:00      Informatie delen: tafelgesprekken
17:00 – 17:30      Terugkoppeling
17:30 – 18:00      Borrel
18:00                   Einde
 
Aanmelden
Meld u aan door een mail te sturen naar PEP adviseur Wai-Kin Chung, wk.chung@pepdenhaag.nl o.v.v. ‘inspiratiebijeenkomst GGZ en familieondersteuning’ met daarin uw contactgegevens.

 Terug naar agenda-overzicht
sluit venster