U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Kunst om te vieren

Datum: 18-11-2009

Locatie: De Gelderse Roos in Arnhem, Ede en Tiel

De Gelderse Roos, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, viert de jubilea van Ypsilon (25 jaar), Schizofreniestichting (20 jaar), Anoiksis (15 jaar) en Verwenzorg (10 jaar) met drie kunstprojecten. 
 
 
3 workshops, 3 exposities
In workshops gaan cliënten, met begeleiding van kunstenaars, aan de slag met verschillende materialen en technieken. De resultaten van iedere workshop zijn te bezichtigen in drie bijzondere, centraal gelegen en voor iedereen gemakkelijk toegankelijke locaties in Arnhem, Ede en Tiel. Daarmee wordt het doel van de viering van de jubilea gesymboliseerd, het wegnemen van de drempel naar de psychiatrie.
 
U bent van harte welkom bij de opening van de exposities:
 
Hemel en aarde, Arnhem 18 november
Een week lang gaan de deelnemers vanuit Arnhem en Wolfheze samen met Angela de Jong en Marianne van Berkel aan de slag om tableaus te maken van tegels, mozaïek en gips. De tableaus worden op kleurrijke kubussen verwerkt tot zitelementen. Samen met een kroonluchter, vervaardigd uit weefselachtig materiaal, vormt dit een zithoek die eerst in de Art-Factory in Arnhem geëxposeerd zal worden en daarna een plaats krijgt in Dagactiviteitencentrum Singel 31.
·         Opening van de expositie: 18 november 2009 om 16.00 uur in de Art-Factory te Arnhem, Klarendalseweg 476, 6822 GW Arnhem.
 
Kunst maken met kunstenaars, Tiel 19 november
Gedurende vijf weken gaan cliënten van Rivierenland met een camera op stap om tot uiting te brengen hoe zij de wereld beleven en wat hun passies zijn. Wat fotograferen zij? Van natuur (het bos, de rivier) tot bebouwde omgeving (de stad, bedrijfspanden). Antoinette Schepens, beeldend kunstenaar/fotografie en Chantal Schiks, ervaringsdeskundige, begeleiden het project en maken samen met de deelnemers een selectie van de foto's. De expositie Van de foto’s zal een jaar  rondreizen door de regio.
·         Opening van de expositie: 19 november 2009 om 16.00 uur in Bibliotheek Rivierenland, vestiging Tiel, Kloosterstraat 3, 4001 NC Tiel.
 
Kunst maken – kunst beleven, Ede 20 november
Winfried van den Maagdenberg heeft extreme pieken en dalen in zijn leven gekend. Dit heeft hem tot de kunstenaar gemaakt die hij nu is. Binnen het thema ‘belevingen’ zal hij de mogelijkheden van de deelnemers van Veluwe Vallei verkennen, hun kracht opzoeken en met een creatief resultaat eindigen. In vijf middagen maken zij in het atelier van de kunstenaar beelden van steen.
Leo Dekker zal in twee dagen bij Dagbesteding Prisma samen met cliënten werken aan een schilderproject waarbij grote doeken worden gemaakt, in een speelse wisselwerking van opzetten en afbreken. Grote vlakken schilderen, delen weghalen en weer opnieuw met verschillende materialen en technieken opbouwen. Zo ontstaat een verrassend resultaat.
·         Opening van de expositie: 20 november 2009 om 16.00 uur in de bibliotheek in Cultura te Ede, Molenstraat 11, 6711 AW Ede.
 
Voor meer informatie:
Iris Eppink, (026) 483 31 68, i.eppink@degelderseroos.nl
www.degelderseroos.nl


Terug naar agenda-overzicht
sluit venster