U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Voorstelling: Vind je het gek!

Datum: 18-11-2019

Tijd: 19:30 - 21:30

Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 – D42, Ede

Vind je het gek! is ontroerend, humoristisch en oprecht muziektheater over de dunne scheidslijn tussen ‘normaal’ en ‘gek’.

Theatermaakster Nynka Delcour sprak met zes ‘verhaalbrengers’ over hun leven, over de pieken en de dalen. Stuk voor stuk bewogen verhalen over leven met een duiveltje op je schouder, de wereld willen redden, je nergens thuis voelen of het niet meer zien zitten, maar toch doorgaan … Dit inspireerde haar en riep bij haar de vraag op: ”Waar ligt de grens tussen ‘normaal’ en ‘gek’ eigenlijk?” En ze vroeg zich af: “Waarom gaan zij over die grens, en ik nèt niet?” Samen met pianist Rob Stoop en Samen Sterk zonder Stigma vertaalde Nynka deze echte verhalen in een boeiend stuk muziektheater. Resultaat is een pleidooi voor openheid over psychische problemen.

Nabespreking
Na afloop gaan we met het publiek in gesprek over kwetsbaarheid, stigma, anders zijn en het delen van je verhaal. Daarnaast kunnen bezoekers bij binnenkomst en na afloop van de voorstelling meespelen met ‘Een steekje los?’, over psychische gezondheid en kwaliteit van leven, onder begeleiding van ervaringsdeskundigen van IrisZorg, Ixta Noa en De Bagage-drager.

 Terug naar agenda-overzicht
sluit venster