U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Bijeenkomst: Online familieavond over triadisch werken

Datum: 19-11-2020

Tijd: 18:45 - 20:00

Locatie: ONLINE!!

Klik hier voor meer informatie

Familievertrouwenspersoon

Het psychiatrische probleem of de verslaving van een dierbare is moeilijk te accepteren en heeft ingrijpende gevolgen. De behandeling kan lang duren en soms is er sprake van chronische of terugkerende klachten. In dit proces kunnen familie en naasten zich teleurgesteld of boos voelen. Over het resultaat van de behandeling, de reacties van andere familieleden, het gebrek aan informatie of de bejegening door hulpverleners.

Van professionals wordt verwacht dat ze steun, tips, adviezen en begeleiding kunnen bieden. Vaak lukt dat onvoldoende of is dat ontoereikend, is er verschil van inzicht of verloopt het contact stroef. Dan kan de familievertrouwenspersoon bemiddelen.

De familievertrouwenspersoon is er om samenwerking tot stand te brengen, te herstellen of te verbeteren tussen de drie belangrijkste partijen: patiënt, behandelaren en naasten. Dat heet triadisch werken. Een familievertrouwenspersoon doet dit in eerste instantie vanuit het standpunt en het belang van de familie.

Deelname is gratis

Inloggen vanaf 18.45 uur. Merel & Esther zijn uw online gastvrouwen. Via de chat kunt u vragen stellen, zij zorgen ervoor dat deze worden beantwoord.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster