U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Televisie-uitzending: Zembla vanavond over GGZ Oost-Brabant

Datum: 20-04-2016

Tijd: 21:15 - 22:00

Locatie: NPO2

Klik hier voor meer informatie

De psychiatrische instelling GGZ Oost Brabant kan patiënten met complexe casuïstiek, zoals autisme in combinatie met drugsverslaving, niet behandelen. Dat zegt Henk Hanegraaf, geneesheer-directeur van GGZ Oost Brabant, vanavond in de Zembla-aflevering ‘Martijn wil een huis en een tuintje’. Hanegraaf doet zijn uitspraak in een interview met Zembla over Martijn (23), een patiënt van GGZ Oost-Brabant die twee jaar lang onder de hoede van deze kliniek is geweest.

Martijn heeft asperger, een  ernstige vorm autisme die, gecombineerd met zijn drugsgebruik, heftige psychosen tot gevolg heeft. Als Martijn op 20-jarige leeftijd totaal verward en zwaar psychotisch langs de snelweg loopt, is voor zijn moeder de maat vol. Ze is radeloos en wil dat Martijn gedwongen wordt opgenomen in een GGZ-kliniek. Maar de GGZ vindt de situatie aanvankelijk niet ernstig genoeg. Bovendien wil de GGZ psychiatrische patiënten tegenwoordig zoveel mogelijk thuis behandelen. Zembla graaft naar de achtergronden.

Vooruitlopend op de uitzending heeft GGZ Oost-Brabant al een reactie op de eigen website gezet. Klik hier om die te bekijken.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster