U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Training: Introductiebijeenkomst “Toezichthouden voor ervaringsdeskundigen”

Datum: 20-04-2018

Tijd: 10:00 - 16:30

Locatie: PGOsupport

Waarom zou inbreng vanuit  de cliënt of naaste zich moeten beperken tot de werkvloer? Zouden we niet willen dat hun stem tot op het hoogste niveau wordt gehoord? Een (familie-)ervaringsdeskundige heeft vaak waardevolle kennis en ervaring in te brengen, dus waarom dan niet ook als toezichthouder? Heb je er wel eens gedacht aan een rol in de Raad van Toezicht (RvT)? In dat geval is de een introductiebijeenkomst “Toezichthouden voor ervaringsdeskundigen” die MIND samen met PGOsupport en Baanders consultancy organiseren wat voor jou!

De bijeenkomst vindt op vrijdag 20 april plaats bij PGOsupport in Utrecht en duurt van 10.00 tot ongeveer 16.30 uur. Ze geeft je inzicht in wat het lidmaatschap van een RvT inhoudt, welke vaardigheden en houding nodig zijn en wat je kunt betekenen als toezichthouder. Het doel van deze bijeenkomst is een helder beeld te schetsen van wat toezichthouden inhoudt en wat jouw meerwaarde als ervaringsdeskundige kan zijn in een RvT. Aan het eind van de bijeenkomst ben je in staat om goed voor jezelf af te wegen of het lidmaatschap van een RvT iets voor jou is.

Inhoud en opzet
Vragen die onder meer aan bod zullen komen zijn:

  • Wat is toezichthouden
  • Wat is het verschil tussen besturen en toezichthouden
  • Waar gaat toezicht over
  • Vanuit welk perspectief doe je dat
  • Welk plezier kun je eraan beleven
  • Wat is je meerwaarde als ervaringsdeskundige
  • En wat kan je betekenen voor organisatie en samenleving

De bijeenkomst is praktisch van opzet en wordt verder op maat gemaakt naar aanleiding van vragen en verwachtingen van jou als deelnemer. Deze worden van te voren geïnventariseerd.

Doelgroep
De bijeenkomst is bedoeld voor (familie-)ervaringsdeskundigen die graag op strategisch niveau willen meebesturen. Ervaring als lid van een cliënten- of familieraad of andere ervaring met het besturen van organisaties in de zorg is een pré.

Aanmelding
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag deelnemen aan deze introductiebijeenkomst? Geef je belangstelling dan voor 23 maart 2018 aan via Moniek.Reckman@wijzijnmind.nl MIND en PGOsupport inventariseren dan of er voldoende interesse is in de bijeenkomst.

Is dat het geval, dan ontvang je een link waarmee je je definitief kunt inschrijven.
Bij inschrijving sturen we je een intakeformulier waarmee we je vragen en verwachtingen t.a.v. de bijeenkomst peilen. En we vragen je bij inschrijving € 100 statiegeld te betalen (via iDeal), als waarborg voor de kosten die door ons gemaakt worden om de bijeenkomst te organiseren. Dit hele bedrag ontvang je, als je de introductiebijeenkomst hebt bijgewoond, retour.

Graag tot ziens op 20 april aanstaande!

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenTerug naar agenda-overzicht
sluit venster