U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Herfstvakantie in Het Dolhuys

Datum: 20-10-2012 t/m 28-10-2012

Locatie: Haarlem

 

Tijdens de herfstvakantie is er weer genoeg te doen in museum Het Dolhuys. Zo worden er dagelijks extra rondleidingen georganiseerd door De Bovenkamer, waarbij de bezoeker op ontdekkingsreis gaat door het puberbrein.

Verder kunnen bezoekers dit najaar kennis maken met hun mannelijke en vrouwelijke kanten tijdens de tentoonstelling: Ik Man/Vrouw. In het kader van deze tentoonstelling wordt op zondag 21 oktober de documentaire ‘Valentijn’ van Hetty Nietsch vertoont. Valentijn werd geboren als jongen maar gedroeg zich al op zeer jonge leeftijd als meisje. De documentaire laat zien hoe familie en vrienden hiermee omgaan en geeft een persoonlijk beeld van een genderkind. Na afloop van de film zal regisseur Hetty Nietsch vertellen over de totstandkoming van de film en is er gelegenheid voor vragen.

Vanaf 19 oktober presenteert Het Dolhuys ook de tentoonstelling ‘Architectuur van een ideaal’, met fotografie van Christopher Payne en Jannes Linders. Aanleiding van het project is de serie ‘Asylum’ van Payne, die daarvoor langs leegstaande psychiatrische ziekenhuizen in Amerika reisde en de zichtbare sporen van deze verdwenen wereld fotografeerde. Museum Het Dolhuys heeft aan fotograaf Jannes Linders de opdracht gegeven om deze sporen in Nederland vast te leggen en presenteert het resultaat in deze intrigerende tentoonstelling.

www.hetdolhuys.nlTerug naar agenda-overzicht
sluit venster