U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Bijeenkomst: Familie als bondgenoot

Datum: 20-11-2013

Tijd: 19:30 - 21:30

Locatie: Mondriaan Heerlen

In het kader van de landelijke dag Mantelzorg ‘Yes, we care!’ organiseert Mondriaan op woensdag 20 en dinsdag 26 november een speciale avond met als thema ‘familie als bondgenoot’.

Familie
Bent u bezorgd, angstig of verdrietig omdat u een naaste heeft met psychische problemen?
Hoe vindt u veerkracht en vertrouwen om verder te kunnen?
Hoe verloopt het contact met de hulpverlener van uw naaste?
En wat is in het contact met de hulpverlener voor u belangrijk?

Hulpverlener
Heeft u als hulpverlener geen tijd of krijgt u geen contact met familie?
Zou u ook wel eens willen praten met familie zonder dat het gerelateerd is aan een concrete casus?
 En welk voordeel valt er te halen uit een goede samenwerking met hen?

Tijdens deze avond geven een psycholoog en een familielid als ervaringsdeskundige antwoord op deze vragen die maar al te vaak bij familieleden leven. Zie de familie als bondgenoot voor hun naaste, maar ook voor de hulpverlener, is de boodschap. Kom ook om ervaringen uit te wisselen en tips te krijgen. Familie, patiënten, professionals in de GGz, iedereen is welkom!

Klik hier vvor een pdf van het affiche.

Beide avonden beginnen om 19.30 en duren tot 21.30 uur

Woensdag 20 november │Alpha Deltakamer │Mondriaan │John F. Kennedylaan 301 Heerlen

Dinsdag 26 november │Posjet zaal │Mondriaan│Vijverdalseweg 1 Maastricht

Aanmelding voor één van de avonden graag via www.mondriaan.eu kijk onder activiteiten (noodzakelijk i.v.m. beperkt aantal plaatsen)

Sprekers met ervaring

De sprekers Tilly Gerritsma (ervaringsdeskundige) en Henk Fox (psycholoog) zijn verbonden aan stichting Familie als Bondgenoot, www.familiealsbondgenoot.nl. Zij weten uit eigen ervaring hoe waardevol het is als familieleden gezien worden als bondgenoot i.p.v. vijand. De stichting zet zich met name in om ervaringskennis van familieleden en cliënten te ontwikkelen door deze te verbinden met professionele kennis. Zij hebben een training ontwikkeld waar de ervaringsverhalen van familieleden en cliënten de basis vormen. De lessen worden verzorgd door familieleden en cliënten, sámen met een professional (meestal een psycholoog). Familie als Bondgenoot heeft intensief contact met familieorganisaties, GGz-instellingen en Hogescholen. Voor deze organisaties worden specifiek voor hen afgestemde lessen gemaakt, voordrachten verzorgd en er worden adviezen gegeven ten aanzien van familiebeleid.

Mirtel Gommans, schrijver van het boek; ‘Noten gekraakt. Leven als een zondagskind’ leidt de avond, zij kan als geen ander dit thema vanuit alle invalshoeken belichten. Mirtel had een broer met psychische problemen en werkte als psychiatrisch verpleegkundige bij Mondriaan toen ze 13 jaar geleden een zware burn-out kreeg. Ze werd van hulpverlener patiënt. Hoe dat kon gebeuren en wat ze ervan heeft geleerd, heeft ze beschreven in haar boek en deelt graag haar ervaringen met u.

 Terug naar agenda-overzicht
sluit venster