U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Lezing over schizofrenie in het Dolhuys

Datum: 21-01-2010

Tijd: 18:00 - 21:00

Locatie: Het Dolhuys, Haarlem

Op 21 januari wordt in museum Het Dolhuys in Haarlem, in het kader van 43e april, een lezing gehouden over schizofrenie.
Een deskundige, een patiënt en een familielid vertellen hoe het is om te leven met schizofrenie. Daarnaast is er aandacht voor de nieuwe expositie ‘Gelukt in 2009’ met foto’s van schizofreniepatiënten waarin zij hun persoonlijke geluk hebben vastgelegd.

Programma

Presentatie Hans Looijen, directeur van Het Dolhuys

18.30 Muziek Ed Leliveld, accordeon

19.30 Discussie over leven met schizofrenie. Elsbeth de Ruijter, psychiater en directeur behandelzaken van GGZinGeest psychiatrie Meerlanden en Marja Hasert, voorzitter van Ypsilon, een vereniging van familieleden en betrokkenen van mensen met schizofrenie, houden een korte inleiding. Ook een patiënt zal vertellen over zijn ziekte. Daarna volgt een discussie met het publiek.

De tentoonstelling ‘Gelukt in 2009’ is van 12 januari t/m 14 februari te zien in Het Dolhuys. Het gaat om vijftien winnende foto’s van de fotowedstrijd voor patiënten die Ypsilon organiseerde in het kader van het 25 jarig jubileum.

Graag voorafgaand reserveren (met of zonder maaltijd) via de website:
www.hetdolhuys.nl/43e-april/.

Activiteit: 43e april in Het Dolhuys iedere derde donderdag van de maand
Locatie: Het Dolhuys, nationaal museum van de psychiatrie, Schotersingel 2, Haarlem
Datum: Donderdag 21 januari 2010

Museum en museumcafé geopend tot 21.00 uur
Reserveren: www.hetdolhuys.nl/43e-april/.
Entree: U betaalt alleen entree voor het museum.
- Volwassenen: € 7,50.
- Collegekaart, 65+, CJP, HaarlemPas

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Carine Neefjes, communicatie-adviseur van Het Dolhuys
neefjes@hetdolhuys.nl of tel: 023-5410688 0f 06-51546601

43e april

In Het Dolhuys, nationaal museum van de psychiatrie, zijn er elke derde donderdag van de maand 43e april avonden. Het Dolhuys en VU Connected organiseren dan bijzondere activiteiten, in samenwerking met boekhandel Athenaeum en Kunststichting Marietje Cladder. De bijeenkomsten zijn bedoeld om bezoekers door ontmoeting, dialoog en beleving zich ervan bewust te laten worden dat de grens tussen gek en normaal dun is.

Het museum is op deze avond geopend tot 21.00 uur. Voor de 43e april betaalt u alleen entree voor het museum. De 43e april is gratis voor leden van de Vereniging VU Windesheim. In het museumcafé is er de mogelijkheid een maaltijd (€ 12,50 incl. één drankje) te nuttigen.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster