U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Bijeenkomst: Voor het eerst patiënt

Datum: 22-03-2018

Tijd: 13:45 - 17:00

Locatie: de Eenhoorn, Amersfoort

Klik hier voor meer informatie

Herkennen, erkennen en omgaan met een nieuwe situatie

Lidorganisaties
Patiënten, cliënten en naasten
Zorgverleners & zorgaanbieders

Krijg je voor het eerst te maken met een syndroom, aandoening of ziekte bij jezelf of in je familie, dan staat je leven op zijn kop. Ineens verandert er veel. Er komen nieuwe zorgen en uitdagingen bij. Vanzelfsprekendheden zijn niet meer vanzelfsprekend en (levens)plannen moeten soms gewijzigd worden. In deze spotlightbijeenkomst bespreken we met welke uitdagingen de nieuwe patiënt en/of zijn naasten te maken kan krijgen en geven we tips hoe daarmee om te gaan.

Zorgethicus en ervaringsdeskundige Alastair Niemeijer zal deze bijeenkomst inleiden met zijn persoonlijke verhaal. Hij vertelt met welke alledaagse (morele) uitdagingen hij mee geconfronteerd werd toen er bij hem Crohn werd vastgesteld en hij vader werd van een zoontje met het syndroom van Down. Vervolgens kunnen de deelnemers deelsessies bijwonen die meer specifiek ingaan op hoe je met uitdagingen, onzekerheden en zorgen om kunt gaan. Over de invulling van de sessies volgt zo spoedig mogelijk nader bericht.

Programma

13.45 Ontvangst met koffie/thee in de Eenhoorn, Amersfoort
14.00 Welkom
14.10 Inleiding door dr. Alistair Niemeijer, zorgethicus & ervaringsdeskundige verbonden aan de Universiteit van Humanistiek
14.50 Korte introducties van de workshops
15.15 Pauze
15.30 Deelsessie 1
16.15 Deelsessie 2
17.00 Afsluitende borrel

De Spotlightbijeenkomsten worden georganiseerd door MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland.

Deelname is gratis, maar vereist wel aanmelding via deze link of via een e-mail naar kwaliteitskamer@pgwerktsamen.nlTerug naar agenda-overzicht
sluit venster